UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

UGT INFORMA INTERINS. La llei de la funció pública valenciana no afecta al professorat interí // La ley de la función pública valenciana no afecta al profesorado interino

UGT INFORMA INTERINS. La llei de la funció pública valenciana no afecta al professorat interí // La ley de la función pública valenciana no afecta al profesorado interino

La llei de la funció pública valenciana no afecta al professorat interí.


 


 

En relació amb la notícia que s'ha publicat en la premsa, sobre l'obligació dels funcionaris i funcionàries interines que han de realitzar un examen per a romandre en borsa de treball, des d'UGT ENSENYAMENT PV hem de manifestar el següent:

Que la llei de funció pública valenciana ens afecta supletòriament el sector docent valencià, això és, en tots aquells aspectes que no estiguin regulats específicament en el nostre sector (article 3 punt 2).

Que a més les previsions que contempla la nova llei, que no són noves d'altra banda respecte al que ja establia la llei anterior de 2010, i en els seus aspectes generals, es compleixen pel nostre sistema d'organització de bosses i Acords d'Estabilitat del professorat interí.

Per tant, cap revisió ha de tenir la nova llei de funció pública valenciana en la forma, organització i drets del professorat interí valencià. El sistema de bosses i l'estabilitat que han donat aquests acords, que tenen més de 30 anys en el nostre territori és pràcticament inamovible. I a més, com diem, els aspectes essencials que es plantegen ja es compleix en el nostre sistema de bosses. Fa anys, en el Ministeri d'Educació i altres CCAA van intentar reordenar les llistes d'interins, a través d'una prova i va ser un fracàs que va caldre rectificar, perquè amb aquest sistema no es garantia la qualitat i seguretat en la prestació del servei educatiu. 

La ley de la función pública valenciana no afecta al profesorado interinoEn relación con la noticia que se ha publicado en la prensa, sobre  la obligación de los funcionarios y funcionarias interinas que deben realizar un examen para permanecer en bolsa de trabajo, desde UGT ENSEÑANZA PV hemos de manifestar lo siguiente:

Que la ley de función pública valenciana nos afecta supletoriamente al sector docente valenciano, esto es, en todos aquellos aspectos que no estén regulados específicamente en nuestro sector (articulo 3 punto 2).

Que además las previsiones que contempla la nueva ley, que no son novedosas por otra parte respecto a lo que ya establecía la ley anterior de 2010, y en sus aspectos generales, se cumplen por nuestro sistema de organización de bolsas y Acuerdos de Estabilidad del profesorado interino.

Por tanto, ninguna revisión debe tener la nueva ley de función pública valenciana en la forma, organización y derechos del profesorado interino valenciano. El sistema de bolsas y la estabilidad que han dado estos acuerdos, que tienen más de 30 años en nuestro territorio es prácticamente inamovible. Y además, como decimos, los aspectos esenciales que se plantean ya se cumple en nuestro sistema de bolsas. Hace años, en el Ministerio de Educación y otras CCAA intentaron reordenar las listas de interinos, a través de una prueba y fue un fracaso que hubo que rectificar, porque con ese sistema no se garantizaba la calidad y seguridad en la prestación del servicio educativo. 

LLEI 4/2021, de 16 d’abril, de la Generalitat, de la Funció Pública Valenciana. [2021/3988]

  

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".