Logo
Imprimir esta página

MESA SECTORIAL 30-03-2021. Projecte d'Odre per regular l'avaluació dels ensenyaments a les EOI i certificació.// Proyecto de Odre para regular la evaluación de las enseñanzas a las EOI y certificación.

MESA SECTORIAL 30-03-2021.  Projecte d'Odre per regular l'avaluació dels ensenyaments a les EOI i certificació.// Proyecto de Odre para regular la evaluación de las enseñanzas a las EOI y certificación.

En la Mesa Sectorial del dia 30 de març, s'ha tractat entre altres temes el PROJECTE d'ORDRE per la qual es regulen l'avaluació dels ensenyaments d'idiomes de règim especial i les proves de certificació dels nivells Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües a la Comunitat Valenciana.

 

En aquesta ORDRE, a l’article 20, en el qual es tracta el tema de l’administració de la prova de certificació, s’especifica que la direcció del centre podrà designar a qualsevol professorat per donar suport al professorat qualificador de les proves. En aquest punt, UGT Ensenyament observa que seria necessari puntualitzar en quins criteris es basaran per a designar a aquest professorat de suport.

Un altre tema tractat està relacionat amb l'alta demanda d'inscripció de les proves de certificació,  en la qual el primer dia es van acabar les places. Des de política lingüística, exposen que a partir d'aquesta problemàtica, s'implementarà el mode de sorteig de places durant una setmana, per incloure a totes les persones interessades i donar garanties per a inscriure's, del mateix mode que es realitza a les adjudicacions de Difícil Cobertura. Considerem que és una forma aleatòria, no dóna l'oportunitat per a participar tots els interessats, però és més just del que s'ha fet fins ara, que es podia no participar del procés.

D'una altra banda, des d'UGT Ensenyament considerem que és temps de pandèmia i que cal donar seguretat a tots i cada una de les persones, però que amb relació a les proves lliures de valencià, cal donar resposta a tot el personal que ho sol·licite i puga participar.

 

Una altra notícia que ens han traslladat és l'obertura en el curs vinent d'una nova Escola Oficial d'Idiomes a la comarca de la Vall d'Albaida. D'aquesta forma s'ampliaran el nombre de places.

 

També ens indiquen, que en un futur pròxim, es crearà la primera Escola Oficial d'Idiomes en línia s'oferirà entre altres nivells, el C1 de Valencià t'han demandat fins ara.

 

En relació amb les proves de la JQCV, Educació ha oferit 14.000 places per al nivell C1, i 11.000 places per a la participació en les proves del C2. Des d'UGT Ensenyament s'ha insistit a saber el criteri per fer la distribució, però de moment, no poden donar-nos la informació relacionada amb aquesta temàtica.

 

I finalment, un tema molt present actualment, són les oposicions de secundària. En aquesta línia, ens han indicat que a la setmana vinent es procedirà a la publicació de les notes relacionades amb les proves d'idiomes.

UGT.es | Aviso legal | Contacte
@FeSP-UGT 2018

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".