Mesa Sectorial d'Educació 23/10/2019. Decret d'OFERTA D'OCUPACIÓ PÚBLICA DOCENT PER A 2019 (II).

Mesa Sectorial d'Educació 23/10/2019. Decret d'OFERTA D'OCUPACIÓ PÚBLICA DOCENT PER A 2019 (II).

En aquesta segona Mesa Sectorial convocada per tancar el Decret de OOPD per a 2019, des d'UGT Ensenyament PV hem plantejat i reivindicat:

Anexos OPED 2019ANNEX II –. Accés. Promoció Interna.

L'ampliació de l'oferta prevista com a promoció interna per a l'accés al Cos de Professors d'Ensenyament Secundari, passant de les 100 places previstes a 300, i assenyalant ja com a especialitats docents que es proposen les de Música, Educació Física, Intervenció Sociocomunitària i Orientació Educativa.

Com ja anunciem en informació sobre anterior Mesa Sectorial i s'ha reiterat en aquesta, en 2020 se celebraran les oposicions per a accés a aquest Cos, executant la OOPD de 2018 que preveia 200 places, estant pendent de determinar les especialitats docents en les quals es concretaran. I, per tant, l'oferta de 2019 que ara s'aprovarà (inicialment les 100 places previstes, que hem demanat s'amplien a 300), s'executaria en 2021 o 2022, convocant-les, com a més tard a la fi de 2021, termini màxim de dos anys previst legalment per a l'execució de tota OOPD.

 

ANNEX I -. Ingrés. Cossos Docents i especialitats.

  • L'ampliació de l'oferta prevista per al professorat de APD, concretament incloure en convocatòria d'oposicions de 2020, les especialitats de Disseny Gràfic (13 places), Disseny de Moda (5 places) i Materials i Tecnologia: Disseny (4 places).
  • Valoració prudent de l'oferta de places previstes per al Cos de Professors de Música i Arts Escèniques.
  • L'ampliació de l'oferta prevista per al professorat de EOI, concretament incloure en convocatòria d'oposicions de 2020, les especialitats d'Alemany (12 places), Valencià (12 places) i Francès (4 places), que no van ser adjudicades en les oposicions de 2019.
  • Retirada de l'oferta de la plaça prevista per a Dansa Espanyola en el Cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques, tenint en compte que es té previst convocar 5 places d'aquesta especialitat en el Cos de Professors de Música i Arts Escèniques i que ja són 3 els/les Catedràtics/ques amb els quals compta aquesta especialitat.
  • No acumular a l'especialitat d'Equips Electrònics del Cos de Professorat Tècnic d'FP les 20 places sobrants de la convocatòria de 2019, de tal forma que es mantinga la proposta inicial per a 2020 (només 20 places), donada la naturalesa d'aquesta especialitat docent.
  • Convocatòria també en 2020 de les especialitats docents d'Hostaleria i Turisme i de Processos i Mitjans de comunicació del Cos de Professorat d'Ensenyament Secundari, amb les places sobrants, com a mínim, de la convocatòria de 2019, això és, respectivament, 6 i 8 places.

La Direcció general de Personal Docent ens diu que estudiarà les propostes, encara que d'inici ja descarta la convocatòria de places de les especialitats d'Alemany i Francès de EOI, seguint indicacions de la Direcció general de Gestió del Multilingüisme.

 

ALTRES INFORMACIONS RELLEVANTS.- Per part de la DGPD se'ns informa del seu pla de treball per a les pròximes setmanes:

(1) COS MESTRES.- Publicació del procediment perquè els i les mestres opositors incorporats a la borsa de treball en 2018, acrediten titulacions que els permet estar en borsa, per a preparar procediment d'habilitacions, que es publicaria després (primer trimestre del any).

(2) RESTA COSSOS.- Incorporació pròxima (novembre) a les borses de treball dels opositors de 2019 suspesos. En aqueixa publicació s'indicaran les titulacions corresponents al perfil necessari de cada especialitat, que és el mateix que s'exigeix i publica per a les adjudicacions de difícil cobertura. En concret i de manera immediata s'incorporarà al professorat que no requereix realitzar prova d'aptitud prèvia. I, en les especialitats que siga necessari realitzar aquesta prova prèvia (totes les especialitats del Cos de Professorat Tècnic d'FP, segons exigeix la normativa), es convocarà a aquest col·lectiu per a la realització de la corresponent prova prèvia, al mateix temps que s'incorpora, com diem, a la resta d'opositors.

Quant al calendari provisional proposat la setmana passada d'inici de les oposicions, en què es plantejaven dues possibilitat, una començar el 6 de juny i una altra el 17 de juny, i davant la petició de la directora general de Personal Docent perquè ens pronunciàrem expressament per l'una o l'altra opció, UGT Ensenyament PV ha optat pel mal menor, començar les oposicions el 17 de juny, per a evitar una acumulació de tasques del professorat en el mes que es tanca el curs.
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".