UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

OPOSICIONS 2021: S'iniciaran el 15 de maig amb 464 tribunals examinadors.// Se iniciarán el 15 de mayo con 464 tribunales examinadores.

OPOSICIONS 2021: S'iniciaran el 15 de maig amb 464 tribunals examinadors.//  Se iniciarán el 15 de mayo con 464 tribunales examinadores.

A les comarques d'Alacant es constituiran 149 tribunals examinadors, 51 a les de Castelló i 264 a les de València
- S'hi han inscrit 24.723 persones aspirants per a 3.542 places docents de Secundària i altres cossos,

 

ENLLAÇ PÀGINA EDUCACIÓ


La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat hui el calendari de les oposicions docents, la primera prova de les quals començarà el dissabte 15 de maig en 464 tribunals examinadors de 67 especialitats diferents. A les oposicions, en les quals s'ofereixen pel torn lliure 3.542 places docents de Secundària i altres cossos, s'han inscrit un total de 24.723 persones.

A partir del 19 d'abril es Les publicarà a partir del 19 d'abril i el calendari complet de referència d'aquestes oposicions ja es pot consultar en l'enllaç següentconsultar ací.

La fase d'oposició consta de 2 proves eliminatòries. La primera,  (A i B) que es valoren conjuntament, té com a objectiu que es demostren els coneixements específics de l'especialitat a la qual s'opta. Si no se supera no es pot passar a la segona.

La fase d'oposició començarà el dissabte 15 de maig amb la celebració de la part A de la primera prova, que consisteix en el desenvolupament escrit, d'un tema triat per l'aspirant.

L'examen de la part B de la primera prova tindrà lloc el dissabte 22 de maig. En aquest cas es tracta d'una prova pràctica que permetrà comprovar que es té una formació científica i un domini de les habilitats tècniques corresponents a l'especialitat a la qual s'opta.

Les notes provisionals es publicaran el 18 de juny i, una vegada superat el període d'al·legacions, les definitives el 26 de juny.

La segona prova inclou la presentació i defensa d'una programació didàctica o d'una guia docent. Aquestes s'han de presentar telemàticament a través de la seu electrònica de la Generalitat (consultar ací) i les persones aspirants tenen de termini per a fer-ho fins al dimarts 1 de juny. El dilluns 28 de juny s'iniciarà la defensa davant dels tribunals examinadors de la programació didàctica o la guia docent presentada, que inclou també la preparació i exposició oral d'una unitat didàctica o un bloc temàtic.

Després d tindrà lloc la fase del concurs de mèrits i la previsió és que aquesta última finalitze el dilluns 26.

El desenvolupament de la fase d'oposició al llarg d'un mes i mig es fa per assegurar la celebració de les proves si l'evolució de la COVID requerira alguna readaptació del calendari, ja que d'aquesta manera es pot tindre marge de maniobra per a donar solució a hipotètics contextos que obligaren a reprogramar els exàmens.

116 tribunals més que en 2019

Per a garantir les distàncies de seguretat i totes les mesures d'higiene necessàries s'ha fet una clara aposta per reduir la ràtio d'aspirants per tribunal per menys de 60 persones, i amb aquest motiu s'han designat 464 tribunals examinadors.

A les comarques d'Alacant es constituiran 149 tribunals examinadors, 30 més que en 2019. Hi haurà 126 tribunals de Secundària, 19 de professorat tècnic d'FP, 2 de professorat d'EOI i un de Música i Arts Escèniques i un altre d'Arts Plàstiques i Disseny.

A les comarques de Castelló hi haurà 51 tribunals examinadors, 15 més que fa dos anys. Són 47 de Secundària, 3 de professorat tècnic d'FP i un d'EOI.

En el cas de les comarques de València hi haurà 264 els tribunals examinadors: 200 de Secundària, 38 de professorat tècnic d'FP, 4 d'EOI, 7 de Música i Arts Escèniques i 15 d'Arts Plàstiques i Disseny.

3.542 places de lliure accés

En la convocatòria es trauen a concurs oposició 3.542 places de lliure accés, de les quals 249 estan reservades per a aspirants amb diversitat funcional. A aquestes últimes opten 420 persones del total de 24.723 inscrits i inscrites.

La gran majoria de places oferides, 2.771, corresponen al cos de professorat d'Ensenyament Secundari. Dins d'aquest cos es convoquen oposicions a 30 especialitats diferents, però només cinc d'aquestes concentren més de la meitat de les places (el 54,3 %). Són, per aquest ordre: Matemàtiques (424 places), Llengua Castellana i Literatura (300 places), Llengua i Literatura Valenciana (300 places), Anglés (253 places) i Geografia i Història (229 places).

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".