UGT INFORMA: Ugt guanya als tribunals el reconeixement del pagament dels triennis i sexennis durant la fase de pràctiques // Ugt gana a los tribunales el reconocimiento del pago de los trienios y sexenios durante la fase de prácticas.

UGT INFORMA: Ugt guanya als tribunals el reconeixement del pagament dels triennis i sexennis durant la fase de pràctiques // Ugt gana a los tribunales el reconocimiento del pago de los trienios y sexenios durante la fase de prácticas.
 

07032021 INF Trienios y sexenios fun. en prácticasAconseguim que el professorat durant l’any de pràctiques cobre els triennis i sexennis que tenia ja reconeguts com a professor o professora interina.

 

Decisió molt important perquè serveix per a resoldre una situació d’injustícia que estava produint-se amb el professorat en pràctiques.

 

Des d’UGT Ensenyament-PV, exigirem a la Conselleria d’Educació l’aplicació d’aquest pronunciament a tot el professorat que es trobe en la situació administrativa de funcionari en pràctiques.UGTguanyaPrensaEl Jutjat contenciós administratiu núm. 2 d'Alacant ha reconegut que el professorat durant l'any de pràctiques ha de cobrar els triennis i sexennis que tenia ja reconeguts com a professor o professora interina.

Per a UGT Ensenyament PV és una decisió molt important perquè serveix per a resoldre una situació d'injustícia que estava cometent amb el professorat en pràctiques, perquè, paradoxalment en aquesta situació intermèdia entre la situació del professorat interí i la situació del professorat de carrera, es deixaven de cobrar aquests complements retributius vinculats a l'antiguitat i la formació.

En aquest cas concret, la sentència reconeix el dret del demandant, el nostre afiliat a UGT Ensenyament PV, “a percebre durant el període que ha sigut funcionari en pràctiques, des de l'1 de setembre de 2019, les retribucions que venia percebent com a funcionari interí, amb els interessos i increments salarials corresponents”, la qual cosa suposa, en el cas concret del nostre company, professor tècnic d'FP de Manteniment de Vehicles, el reconeixement i pagament d'un muntant total, mancant concretar-lo exactament, superior a 3.500 euros, quantitat de la qual injustament s'havia vist privat durant el curs que va estar realitzant la fase de pràctiques del concurs oposició, malgrat continuar desenvolupant el seu treball docent en les mateixes condicions que ho feia quan ho desenvolupava com a professor interí i ho continua desenvolupant ara, com a professor fix o de carrera.

El Jutjat contenciós administratiu núm. 2 d'Alacant argumenta, en el plet testimoni que des del sindicat hem plantejat, que “l'article 2 del Reial decret 456/1986, preveu que els qui a l'entrada d'aquesta norma, es trobaren en període de pràctiques o desenvolupant cursos selectius dels previstos en l'article 22 del Reial decret 2223/1984, serien nomenats funcionaris en pràctiques i percebrien una retribució equivalent al sou i pagues extraordinàries corresponents al grup en el qual estiga classificat el cos o escala en el qual aspiren a ingressar. En tal cas, preveu aquest article, que els funcionaris en pràctiques que ja prestaven serveis remunerats en l'Administració com a funcionaris de carrera o interins o com a personal laboral, han d'optar al començament del període de pràctiques per percebre les retribucions corresponents al lloc que estiguen exercint fins al moment del seu nomenament com a funcionaris en pràctiques, a més dels triennis que tinguen reconeguts”.

“En el cas que ens ocupa, concorre aquest concret supòsit. El demandant ocupava lloc de funcionari interí i després d'adquirir la condició de funcionari fix, va optar, durant el període de pràctiques, per les retribucions que venia percebent amb anterioritat”. “Per això, s'estima el recurs i es deixa sense efecte la resolució recorreguda, accedint a la petició del demandant”. (Sentència Nº 92/2021 – RA 15/2021). Aquesta sentència és definitiva i ferma, ja que contra aquesta no cap cap recurs.

Des d'UGT Ensenyament PV exigirem a la Conselleria d'Educació l'aplicació d'aquest pronunciament a tot el professorat que es trobe en la situació administrativa de funcionariat en pràctiques i a instar a tot el professorat que haja passat per aquesta situació al fet que reclame judicialment.DOCUMENTACIÓ:0
0
0
s2smodern
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".