Renovació dels concerts d'assistència sanitària de MUFACE per als docents. Seu electrònica. Tràmits més utilitzats. Troba el teu metge. Com actuar en cas d'assistència sanitària urgent? On he de cridar? Guia nous mutualistes

Renovació dels concerts d'assistència sanitària de MUFACE per als docents. Seu electrònica. Tràmits més utilitzats. Troba el teu metge. Com actuar en cas d'assistència sanitària urgent? On he de cridar? Guia nous mutualistes

Versió en castellà.

El secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha presidit la tercera reunió del Consell General de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE). En aquest Consell, la Mutualitat de Funcionaris Civils de l'Estat va anunciar l'adjudicació del concert per a la prestació d'assistència sanitària en territori nacional per a 2020-2021 a les entitats Asisa, Adeslas, Igualatorio de Cantàbria i DKV, les mateixes que en el vigent concert; sent DKV novament l'encarregada del concert d'assistència sanitària per als funcionaris destinats en l'Exterior.

Principals novetats

El secretari d'Estat ha destacat les millores en la gestió que planteja el nou concert sanitari: “Es garanteix l'accés als mitjans que s'exigeix en cada nivell assistencial i, com a principal novetat, si no existiren mitjans privats o públics concertats, l'entitat el facilitarà prioritzant criteris de proximitat al domicili del mutualista i assumint el cost del transport”. Aquesta novetat que s'incorpora respon a una petició demandada de manera reiterada en els últims anys per tot el col·lectiu.

Altres millores importants que planteja el nou concert són les referides als nous sistemes d'identificació digital del mutualista o l'impuls per a la creació d'un comparador de mitjans oferits per les diferents entitats asseguradores en la web de MUFACE. Així mateix, el Secretari d'Estat ha ressaltat “l'esforç realitzat per part de tots perquè el concert 2020-2021 incloga noves prestacions sanitàries, especialment en tractaments oncològics, de fecundació in vitro i prestacions ortoprotètiques”.

Rècord de mutualistes

Les millores en el concert han sigut afavorides pel notable increment del col·lectiu; en el mes de setembre passat s'aconseguia un rècord històric de titulars: 1.009.079 persones que, al costat dels 479.238 beneficiaris, fa que MUFACE aconseguisca la xifra d'1.488.317 mutualistes.
Una altra dada a destacar en aquest creixement del col·lectiu és que l'edat mitjana de les noves incorporacions no arriba als 35 anys, la qual cosa, segons ens diuen, prova la fortalesa del sistema.

Implantació de la recepta electrònica

A més, s'ha informat al Consell sobre l'estat d'implantació de la recepta electrònica. Quant a l'ensenyament públic, en els últims mesos s'han subscrit tres convenis per a la integració dels mutualistes en aquest sistema: Andalusia, Aragó i Cantàbria, que se sumen al conveni subscrit amb Extremadura. Així mateix, ja hi ha sis protocols d'integració signats amb Madrid, Galícia, Navarra, Múrcia, Astúries i Castella-la Manxa, als quals caldrà sumar molt prompte el conveni amb el País Basc i el protocol amb la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ens informen que a Aragó i Cantàbria es va implantar l'1 de juliol, i que en ambdues el 100% de les receptes han sigut ja electròniques, mentre que Astúries s'incorporarà a mitjan aquest mes i Andalusia i Navarra l'1 de desembre.

Quant al sistema de recepta electrònica per als mutualistes acollits a les entitats privades, se'ns ha informat que el passat 25 de juliol es van realitzar amb èxit proves d'interoperabilitat entre el sistema de recepta electrònica de MUFACE (SIREM) i el node de comunicacions del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF).

Finalment, UGT ha reclamat la necessitat de recuperar les prestacions que es van veure retallades amb motiu de la crisi. 

 MUFACEseuelectrònicaMUFACE Tramites más usados

 Troba el teu metge

MUFACE facilita la prestació d'assistència sanitària als mutualistes i als seus beneficiaris a través del Sistema Sanitari Públic o d'Entitats d'Assegurança d'Assistència Sanitària concertades.

En el cas d'optar pel Sistema Sanitari Públic, cada Servei Públic de Salut té la seva pròpia planificació i sistema organitzatiu dels respectius recursos assistencials.

En el cas d'optar per Entitats d'Assegurança d'Assistència Sanitària, es pot triar lliurement facultatiu i centre d'entre els que figuren als Catàlegs de Proveïdors de la respectiva Entitat en tot el territori nacional.

Alacant/Alacant

Catàlegs d'Entitats:

ADESLAS (1745  KB)

ASISA (634  KB)

DKV (500  KB)

IMQC (2048  KB)

Castelló/Castelló

Catàlegs d'Entitats:

ADESLAS (1694  KB)

ASISA (518  KB)

DKV (452  KB)

IMQC (1935  KB)

València

Catàlegs d'Entitats:

ADESLAS (1858  KB)

ASISA (850  KB)

DKV (691  KB)

IMQC (3250  KB)

 

Com actuar en cas d'assistència sanitària urgent? On he de cridar?

Els mutualistes de MUFACE que requerisquen atenció sanitària d'urgència o emergència han de trucar al telèfon únic gratuït del Centre Coordinador d'Urgències de la seua entitat mèdica. Els números de telèfon d'atenció sanitària urgent de les diferents companyies i entitats sanitàries són els següents:

ASISA: 900 90 01 18

ADESLAS: 900 32 22 37

DKV: 900 30 07 99

SANITAS: 900 84 20 25

IMQC: 900 90 01 18


Aquest número de telèfon està a la disposició dels usuaris les 24 hores del dia, tots els dies de l'any i per a tot el territori nacional. Per a facilitar el seu ús, el número figura tant en la targeta sanitària emesa per cada entitat mèdica com en el catàleg de serveis i en la pàgina web de l'entitat.

Puc acudir directament als serveis d’urgència?

Els mutualistes també poden acudir directament als serveis d'urgència hospitalaris i ambulatoris d'atenció primària de la seua entitat mèdica, que poden consultar en el catàleg de mitjans de les seues respectives asseguradores.

Puc acudir directament als serveis d’urgència que no siguem de la meua entitat?

És necessari recordar que si, per decisió pròpia o dels seus familiars, un mutualista acudeix a mitjans no concertats amb la seua entitat, haurà d'abonar –sense dret a reintegrament– les despeses que puguen ocasionar-se per aquesta atenció, excepte en els supòsits contemplats en el concert per a l'assistència urgent de caràcter vital.MUFACE Guia nuevos mutualistas IMUFACE Guia nuevos mutualistas

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".