UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

El futur de l'ensenyament passa per la incorporació de joves docents

El futur de l'ensenyament passa per la incorporació de joves docents

gif docentes imprescindiblesEl 5 d'octubre, Dia Mundial dels Docents (DMD), té enguany com a lema “Joves docents: el futur de la professió”, i, per tant, converteix aquesta jornada en l'ocasió idònia per a fer un balanç i reflexionar sobre les mesures a implementar per a potenciar la incorporació de nous professionals a la docència.

Amb motiu del DMD, el Sector d'Ensenyament de FeSP-UGT continua reivindicant la importància de tindre en compte als docents com a peça clau de l'Educació i la millora de les seues condicions laborals perquè siga una professió atractiva que atraga a nous professionals.

Els docents més joves estan abandonant la professió per milers a tot el món. Les estadístiques indiquen que és necessari adoptar mesures urgents que frenen l'escassetat de docents. Segons xifres proporcionades per la UNESCO (IEU), el món necessita quasi 69 milions de nous docents.

A UGT el preocupa que no hi haja un relleu de nous professionals en la professió. Sense una nova generació de docents motivats, perdrem l'oportunitat d'oferir a milions d'educands el dret a una educació de qualitat.

El motiu pel qual les taxes d'abandó augmenten ràpidament a tot el món pot estar en el fet que el futur professional en la docència es percep com una elecció amb escasses oportunitats de desenvolupament professional i infravalorada per la societat, per la qual cosa resulta molt difícil atraure i retindre als més ben qualificats. 

UGT ve anunciant que l'envelliment de les plantilles requerirà en els pròxims anys una renovació del nostre professorat i la necessitat que s'incorporen al sistema més de 150.000 nous docents, 20.000 al País Valencià.

Per a això, els Governs hauran d'atendre la formació de bons docents i la generació de condicions per a retindre'ls en la professió, que constitueix una de les claus per a elevar la qualitat de l'educació.

Un dels reptes fonamentals que té la societat és seleccionar als millors docents. Tanmateix, això no és una tasca fàcil, però és evident la necessitat d'introduir una reforma en el nostre sistema d'ingrés i accés que permeta la selecció dels millors.

El nou model d'ingrés a la funció pública docent hauria de comptar amb una fase d'oposició en la qual els exercicis permeten valorar la competència acadèmica i pedagògica dels aspirants i les seues aptituds i capacitat per a l'acompliment de la funció docent. En aquest sentit, han d'allunyar-se d'una prova merament memorística, com succeeix en l'actualitat, i hauran de definir-se clarament els criteris d'avaluació d'aquestes proves.

L'ingrés a la funció pública docent ha de ser més equitatiu que l'actual, amb proves objectives en les quals els tribunals puguen incloure escassos elements de judici subjectius i, a més, amb una fase de pràctiques que contemple el 100% de les retribucions i siga avaluable. S'ha de buscar una major objectivitat de les proves i no han de ser eliminatòries.

Però no es pot oblidar que un ingredient essencial per a dignificar el magisteri i atraure a l'exercici de la docència als millors professionals és oferir retribucions altes, millores de les condicions laborals i reconeixement social, ja que actualment els salaris docents són relativament baixos en comparació amb el d'altres titulacions similars, aspectes que des d'UGT venim reclamant.

 

2019DMDunesco

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".