UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

25/09/2020 - Reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord per a l’organització i el desenvolupament del curs 2020-2021. Reivindicacions UGT Ensenyament PV.

25/09/2020 - Reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord per a l’organització i el desenvolupament del curs 2020-2021. Reivindicacions UGT Ensenyament PV.

El Secretari Autonòmic informa de:

 1. - Hi ha un 0,8% de contagiats en tota Espanya i un 0,55% en la CV.
 2. - Les proves PCR indiquen que els contagis s'han produït fora dels centres escolars.
 3. - Es va enviar carta als centres amb els telèfons de contacte amb els responsables dels centres de salut i els seus mails específics.
 4. - Els centres de salut faran els PCR a tot el grup afectat per complet i s'han comprat mig milió de proves ràpides que es faran en els propis centres per personal sanitari que es desplaçaria.
 5. - S'ha acordat a Madrid que la prova de selectivitat es faria amb la opcionalitat d'aquest any passat i que s'adapte i reduïsquen les hores de FCTs, per a poder-les realitzar en qualsevol moment al llarg del cicle i no al final d'aquest, i es proposa també flexibilitzar el currículum escolar.
 6. - Respecte a l'exempció del màster, es va aprovar per unanimitat per totes les CCAA i suposarà, en FP, que quan no hi haja professorat que sol·licite els llocs, ho aplicarien.
 7. - La quarantena es rebaixarà a 10 dies i es redefinirà el concepte de contactes estrets. Ahir ja es van reunir amb els directors de Primària i Secundària.

Des d'UGT hem posat l'accent en:

 1. - Hi ha problemes amb les substitucions. No són immediates.
 2. - Que els professors obtinguen les màscares FFP2 del centre.
 3. - La jornada continuada
 4. - Tindre informació setmanal de l'evolució dels contagis d'alumnat i professorat, confinament i tancament d'aules.
 5. - La necessitat de ventilació de les aules. Hi ha moltes que no tenen una bona ventilació i segons sembla, el virus es contagia més fàcilment en aqueixos casos, al que el SA indica que ja estan en això i en breu hi haurà solucions.


CartelDAVANT LA COVID19, EXIGIM JORNADA ESCOLAR CONTÍNUA I FLEXIBLE -. Des d'UGT Ensenyament PV hem de reivindicar de nou en aquest inici de curs l'establiment de la jornada contínua en els centres escolars com a mesura higienico-sanitària eficaç per a compactar els temps escolars i reduir la presència de l'alumnat en els centres, evitant i reduint d'aquesta manera l'exposició dels escolars al coronavirus.

Per a UGT aquesta és la millor manera d'organitzar els centres escolars, que han de ser segurs i saludables, ja que amb la jornada contínua es compacten els temps escolars sense reduir les hores lectives, que són les mateixes de la jornada partida. Així es redueix la pròpia permanència de l'alumnat en els centres escolars, i, per consegüent es redueix també la possibilitat de contactes i contagis per ser menor el temps d'exposició als riscos higiènics i sanitaris.

UGT exigeix la recuperació de la normativa reguladora de la jornada contínua i la seua activació en tots els centres sostinguts amb fons públics que imparteixen els ensenyaments d'Educació Infantil i Educació Primària, i per a això hem iniciat aquesta campanya de suport i reconeixement a tots els centres docents que ho vulguen sol·licitar, que va començar pels centres escolars de la localitat de Paterna (València) i que va justificar la petició que formulem al conseller d'Educació i el seu secretari autonòmic en data 28 de juliol de 2020 i de la qual encara no hem rebut resposta del conseller d'Educació.

CelaaIlla24092020FLEXIBILITZACIÓ DELS REQUISITS PER A L'ACCÉS A LES SUBSTITUCIONS I INTERINITATS-. És una realitat que a conseqüència de la COVID19, s'han incrementat les baixes i absències del professorat i que el sistema de substitucions i interinitats té dificultats per a cobrir-les perquè les borses de treball són insuficients o estan esgotades. Per tant, des d'UGT Ensenyament PV reivindiquem la flexibilització en aquests casos dels requisits exigibles als candidats per a accedir als llocs docents, en línia amb el plantejat en la Conferència Sectorial d'Educació del 24/09/2020 i l'anunciat per la Ministra d'Educació i FP. I com primera mesura a adoptar ja hem sol·licitat a la directora general de Personal Docent que permeta que el professorat integrant de les borses de treball al qual se l'ha obligat a desactivar-se per no reunir algun requisit addicional de titulació, puga activar-se ara i se li autoritze per a ocupar els llocs docents relacionats amb les seues habilitacions. Concretament, hem sol·licitat ja que es permeta la contractació dels i les mestres, que es van incorporar a la borsa de treball mitjançant les oposicions de 2016 i 2018, i que, malgrat no haver obtingut l'habilitació de l'especialitat per la qual es van presentar, ja han treballat i tenen experiència en ella.

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".