06/07/2020 - UGT signa l'acord de reducció d'hores lectives del professorat per al curs 2021-2022

06/07/2020 - UGT signa l'acord de reducció d'hores lectives del professorat per al curs 2021-2022

UGT valora positivament aquest acord per a reduir l'horari lectiu del professorat. Aquest compromís deriva de l'aplicació de la llei que derogava les retallades educatives (Llei 4/2019, de 7 de març, de millora dels condicions per a l’exercici de la docència i l’ensenyament en l’àmbit de l’educació no universitària). Aquesta llei, en el seu Article Únic, recomana que els administracions autonòmiques reduïsquen l’horari lectiu del professorat del Cos de Mestres a un màxim de 23 hores lectives, i el de la resta de cossos a un màxim de 18 hores lectives.

Lamentablement és un acord que arriba tard perquè ja s'hauria d'estar aplicant aquest curs el que la llei estableix i ara es posposa la seua aplicació efectiva, no al pròxim curs, que serà molt dur per al professorat, sinó per al curs 2021-2022. Per això tampoc servirà per a flexibilitzar les mesures organitzatives adoptades en les diferents etapes educatives per al pròxim curs 2020-21 i ajudar al professorat en la seua activitat docent de coordinació (si és veritat, que s'estableix una hora lectiva de reducció per al professorat que impartirà àmbits en 1r de l'ESO).

Al costat d'aqueixa reducció de l'horari lectiu també des d'UGT hem vingut reclamant la reducció de les ràtios escolars. La nostra proposta, figura en la taula que adjuntem. Per això, rebutgem en el seu moment (Mesa Sectorial del 9 de maig de 2019) el projecte de Decret sobre jornada lectiva i ràtios escolars que ens va presentar Educació, que mantenia la possibilitat d'activació de les retallades educatives (ampliació de les ràtios i de l'horari lectiu del professorat) en qualsevol moment.

Ratios

DOCUMENTACIÓ:volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".