UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

PER LA REDUCCIÓ DE RÀTIOS I LA CONSOLIDACIÓ DE LES PLANTILLES DOCENTS

PER LA REDUCCIÓ DE RÀTIOS I LA CONSOLIDACIÓ DE LES PLANTILLES DOCENTS

VALORACIÓ INICI DE CURS 2019-2020

El sindicat dels treballadors i treballadores de l'Ensenyament d'UGT, integrat en la Federació d'Empleades i Empleats dels Serveis Públics (FeSP-UGT PV) considera que el curs 2019/2020 deu ser el de l'increment i consolidació de l'ocupació docent i la reducció de ràtios, dos objectius necessaris per a revertir les retallades educatives, aconseguir l'excel·lència i garantir la qualitat educativa.

UGT Ensenyament País Valencià considera que superada la crisi econòmica i les retallades del govern del Partit Popular dels últims anys i anteriors legislatures, ha arribat el moment que el govern del Botànic II incremente i consolide l'ocupació docent en la nostra Comunitat per a dotar-nos i garantir un sistema educatiu valencià de qualitat i excel·lència. I per a aconseguir-ho haurà de comptar amb els instruments que el nou Govern de la Nació ha posat a les seues mà, amb la derogació del Reial decret llei 14/2012, de 14 de juny, de racionalització de la despesa educativa educatius, a través de la Llei 4/2019, de 7 de març.

No obstant això, lamentablement, el nou consell no ha utilitzat tots els mecanismes que aquesta llei li permet i va presentar un nou Decret sobre ràtios i horari lectiu del professorat (actualment en tramitació) que manté la situació actual, sense avançar en la millora de les condicions laborals i professionals del professorat. Mentre que la llei recomana a les administracions educatives establir un horari lectiu setmanal màxim de 23h per als i les Mestres d'Educació Infantil i Primària i un horari màxim de 18h lectives per a la resta de cossos docents i ensenyaments, el Decret de la nostra administració autonòmica, manté en i com a horari lectiu mínim del professorat valencià, 25h en el cas de els i las mestres (com actualment) i 18h la resta del professorat, situació a la qual arribarem el pròxim curs, ja que aquest curs 2019/2020 ens mantindrem en 19h lectives setmanals. Però el més lamentable del Decret és que es reserva la possibilitat d'incrementar-les a 20 hores lectives setmanals, com a jornada màxima, podent d'aquesta forma i sense necessitat de canviar la norma (i negociar-la), restablir les retallades educatives en el moment que es considere oportú.

Quant a ràtios, UGT ha sol·licitat la seua reducció generalitzada, amb 15/20 alumnes per mestre/per grup, en Infantil i Primària i 25 en ESO i Batxillerat. Veure la nostra proposta més concreta en el quadre que adjuntem.

Ratios

MILLORES NECESSÀRIES EN EL SISTEMA EDUCATIU VALENCIÀ.- UGT Ensenyament PV considera que en aquest context ha arribat ja el moment d'obrir la negociació de les plantilles docents per a incrementar-les i suprimir de la seua actual regulació totes les retallades que contenen. En aquest sentit és necessari ja modificar l'Ordre de Plantilles d'Educació Infantil i Primària de 2013 per a recuperar, com a mínim, la qual cosa abans d'aquesta regressiva norma teníem establert: garantir un/a mestre/a tutor/a generalista de Primària per a totes les unitats escolars, de tal forma que els i las mestres especialistes se centren en reforçar les seues àrees complementàries de les instrumentals (anglès, francès, música, plàstica i educació física), reduint l'horari lectiu de tots ells a 23 hores setmanals. I amb el desenvolupament i cobertura adequada dels professionals de l'educació especial (mestres de Pedagogia Terapèutica i d'Audició i Llenguatge), entre altres professionals, perquè el que es preveu en el Decret sobre escola inclusiva siga una realitat.

 

FORMACIÓ PROFESSIONAL.- UGT Ensenyament PV exigeix ja l'aplicació efectiva del Pla Valencià per a l’FP, que defineix accions i oferta formativa integrada, ajustada a les necessitats del nostre sistema productiu, per a garantir el dret de l'alumnat, ciutadania i treballadors/es a millorar la seua ocupabilitat.

Des d'UGT Ensenyament PV sabem bé que “El futur de l'ocupació es diu FP”, lema de les nostres últimes Jornades d'FP, que celebrem en el Centre Cultura de Picanya, els dies 9 i 10 de novembre de 2018, i en les quals el nou secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional ja va definir quins haurien de ser alguns dels elements estratègics per a aquest desenvolupament de la FP 4.0. En aquestes jornades persones expertes de diferents àmbits del sector educatiu, el sindicat i el món empresarial van debatre sobre l'estat de la FP en la Comunitat Valenciana i es va traçar el balanç del treball realitzat pel sindicat durant els últims 30 anys en la defensa de la FP, amb la formulació de noves propostes i idees.

Per tot això, és necessari que la Generalitat en el seu conjunt prenga consciència de recolzar, política i econòmicament, un projecte d'FP sòlid i global, que perdure en el temps per a fer avançar la nostra comunitat cap al canvi de model productiu, en una societat del coneixement i de la plena ocupació. I ara és el moment de fer-lo.

Per tot això, una reivindicació que des d'UGT Ensenyament PV hem de continuar mantenint és la d'exigir i reivindicar un Acord de Plantilles per a desenvolupar l'FP al País Valencià, que amplie i substituïsca a l'actual Ordre de Plantilles de 2015 que consolida les retallades educatives i suprimeix els desdoblegaments en FP establits pel derogat Acord de 2007 (DOCV 25/05/2007). Amb aqueixa supressió dels desdoblegaments es van perdre, de forma estructural i definitiva per al sistema educatiu valencià més de 800 professors/as d'FP.

 

ENSENYAMENTS DE RÈGIM ESPECIAL.- En la resta d'ensenyaments de règim especial i centres docents, des d'UGT Ensenyament PV considerem que està tot per fer i això va en detriment dels drets dels professionals docents que treballen en elles i de la qualitat exigible al nostre sistema educatiu.

 

CREIXEMENT I ESTABILITAT DE L'OCUPACIÓ DOCENT.- Dos són els instruments fonamentals que s'han d'utilitzar pel Govern regional i la Conselleria d'Educació per a aconseguir l'increment i l'estabilitat de l'ocupació docent, a criteri d'UGT Ensenyament PV, i són: àmplies ofertes d'ocupació pública docent i pla d'estabilitat per al professorat interí de major edat i antiguitat de serveis.

D'altra banda, la principal reivindicació salarial que mantenim els docents i que des d'UGT Ensenyament ja li l'hem plantejada al conseller Marzà és la necessària equiparació salarial. Equiparació salarial entre els diferents col·lectius i cossos docents, d'una banda, i també, per una altra, en relació amb la situació administrativa i laboral en la qual es troben.  (Veure més)

 

VALORACIÓ I DADES CONSELLERÍA EDUCACIÓ: 

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".