09/05/2019 - Mesa Sectorial. UGT REBUTJA DECRET SOBRE JORNADA LECTIVA I RÀTIOS

09/05/2019 - Mesa Sectorial. UGT REBUTJA DECRET SOBRE JORNADA LECTIVA I RÀTIOS

En la Mesa Sectorial d’Educació celebrada avui dijous 9 de maig l’Administració ha determinat que l’horari lectiu en el cos de Mestres no variarà per al curs que ve, quedant-se en les 25 hores lectives actuals, mentre que en Secundària i resta de cossos baixarà de 20 a 19 h lectives.

UGT Ensenyament rebutja rotundament aquest Decret de jornada lectiva presentat per l’Administració, ja que no reverteix de forma completa les retallades que el professorat havia patit arran del Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d’abril.

Com recordareu aqueix Decret Llei incrementava les hores lectives del professorat de Secundària de 18 a 20 h, però afortunadament el govern central de Pedro Sánchez el va derogar mitjançant la Llei 4/2019, de 7 de març, de millora de les condicions per a l’exercici de la docència i l’ensenyament en l’àmbit de l’educació no universitària. Aquesta llei, en el seu Article Únic, recomana que les administracions autonòmiques reduïsquen l’horari lectiu del professorat del Cos de Mestres a un màxim de 23 hores lectives, i el de la resta de cossos a un màxim de 18 hores lectives.

Tanmateix, el Decret presentat per Conselleria manté l’horari màxim dels Mestres en 25 hores lectives, i a més la reducció en la resta de cossos la fa de manera progressiva, en dos anys, quan havia anunciat que ho faria des d’aquest curs que estem acabant.

A més, aquest és un Decret de mínims, la qual cosa vol dir que l’horari lectiu de Secundària i resta de cossos podria ampliar-se fins arribar a les 20 hores lectives, és a dir, estaríem igual que abans, sense aconseguir cap millora.

Pel que fa a les ràtios UGT ha demanat la baixada de ràtios generatlizada: 20 alumnes màxim en Primària i 25 màxim en ESO i Batxillerat. En la imatge teniu la nostra proposta de jornada lectiva i ràtios de manera més detallada.Ratios

 volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".