JORNADA: Acreditació de l'experiència professional

JORNADA: Acreditació de l'experiència professional


Aquest 7 de juliol ha tingut lloc la celebració de la jornada Acreditació de l'Experiència Professional per a donar a conéixer la utilitat i el funcionament del Procediment d'Avaluació i Acreditació de Competències Professionals (PAACP), que permet el reconeixement oficial de coneixements, capacitats i habilitats per a exercir un ofici o activitat professional determinada. 


L'acte, que ha tingut un gran acolliment, ha comptat amb un nombre reduït de convidades i convidats presencials per qüestions d'aforament i s'ha seguit a més de manera telemàtica. El mateix ha sigut obert per art del Secretari General UGT-PV, Ismael Sáez Vaquero. Qui ha destacat la importància de dur a terme aquesta jornada per la temàtica que aborda, ja que acreditar les competències de les treballadores i treballadors és una reivindicació històrica d'UGT PV necessària per a afavorir l'ocupabilitat.

La primera taula: “El valor l'experiència professional. El Procediment d'Avaluació i Acreditació de les Competència Professionals (PAACP)”. Ha sigut presentada per Pilar Mora Martínez, Secretaria de Formació, Ocupació i Igualtat de Gènere UGT-PV, qui ha agraït la presència dels ponents i ha subratllat la necessitat d'abordar ja aquestes qüestions ja que el nivell competencial de les persones treballadores del nostre país ha d'elevar-se per a poder competir i poder donar resposta a les demandes del mercat.

Quant als participants, Manuel Gomicia Giménez, Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial; ha assenyalat la necessitat, cada dia més, de tindre treballadors amb una alta competència professional. Així, ha dit que seria necessari que almenys un 60% dels mateixos tingueren un certificat de professionalitat o grau d'FP i cap a això, ha dit, és cap a on s'està treballant des de la Direcció General. Quant a Rocío Briones Morales, Directora General d'Ocupació i Formació de Labora, va destacar en la seua intervenció, la importància que des d'UGT PV se li dóna a aquest tema, que ja es treballa des de fa temps; i al mateix temps va assenyalar la bona sintonia de les administracions del govern del Botánic per a abordar aquesta temàtica amb la profunditat que la mateixa requereix per a abordar els canvis necessaris que l'FP i el sistema d'acreditacions necessita.

La segona taula ha abordat la Convocatòria permanent del Procediment d'Avaluació i Acreditació de Competències Professionals; i per a això s'ha comptat amb Pilar Micó Micó, Responsable de la Secció de Qualificació i Reconeixement de les Competències Professionals de la Conselleria Educació i amb Francisco Javier González Zurita, Responsable d'FP del Sector d'Ensenyament d'UGT Serveis Públics PV.

En la seua intervenció Javier González Zurita ha assenyalat que l'acreditació de competències és una dels principals pilars de la nova llei d'FP, que fins ara ha funcionat de manera molt lenta, però que està prenent impuls.

Per la seua part Pilar Micó Micó va destacar la importància de posar en marxa el procediment per a incloure dins del sistema integral d'FP totes aquelles competències adquirides fora del sistema de formació reglat, la qual cosa permetrà que les mateixes siguen reconegudes dins del procés posat en marxa per l'actual govern i que permet abastar els processos avaluadors necessaris per a això. A més, Pilar Micó ha destacat a més el fet que és un procés continu, dins del marc d'aquesta convocatòria permanent que ofereix totes les unitats de competència perquè totes les persones puguen acreditar en qualsevol moment les seues competència professionals.

A més, la Responsable de la Secció de Qualificació i Reconeixement de les Competències Professionals de la Conselleria Educació, ha posat a la disposició dels qui puguen estar interessades la pàgina web a la qual acudir per a recaptar informació i poder dirigir-se als assessors i avaluadors que participen d'aquest procés, web de qualificacions professionals i els correus de consulta: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. i el Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

Després d'aquestes intervencions ha tingut lloc un torn de preguntes que ha evidenciat el gran interés que suscita aquesta temàtica. En el tancament de la mateixa Pilar Mora Martínez ha destacat a més que UGT PV, a través de la secretaria d'ocupació i de les pròpies federacions, ofereix el servei de canalització i assessoria per a resoldre i traslladar les qüestions que les seues afiliades i afiliats puguen tindre sobre aquest tema.ProgramaEl procediment de reconeixement i acreditació de competències professionals està dirigit a les persones que no tingueu cap títol formatiu, però sí experiència laboral en alguna àrea i facilitarà que 24.000 persones pugueu comptar amb aquest recurs quan busqueu treball. Acreditar allò que sabeu fer és fonamental per aconseguir contractes de treball. Més de 160 centres d’FP obriran un procés permanent d’acreditació amb 2.000 docents que faran l’acompanyament, l’orientació i l'avaluacio de les vostres competència professionals. NOTA PREMSA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ.


REGULACIÓ: Resolució de 13 d’abril de 2021, de la Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional, per la qual es convoca un procediment obert de manera permanent, per a l’avaluació i acreditació de la totalitat de les unitats de competència professional incloses en l’oferta existent de Formació Professional a la Comunitat Valenciana vinculada al Catàleg nacional de les qualificacions professionals, que hagen sigut adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació.


MES INFORMACIÓ:Medios

volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".