REUNIÓ FP. 3 febrer 2021. UGT es reuneix amb Educació per a negociar la situació del professorat d'FP després de la LOMLOE // UGT se reúne con Educación para negociar la situación del profesorado de FP después de la LOMLOE.

REUNIÓ FP. 3 febrer 2021. UGT es reuneix amb Educació per a negociar la situació del professorat d'FP després de la LOMLOE //  UGT se reúne con Educación para negociar la situación del profesorado de FP después de la LOMLOE.

El dia 3 de febrer de 2021, una delegació d'UGT Ensenyament PV s'ha reunit amb el secretari autonòmic d'Educació i FP, el director general de Formació Professional i ERE i el subdirector general de Personal Docent, per a analitzar la situació del professorat tècnic d'FP (PTFP) a la Comunitat Valenciana i concretar les mesures que podrien defensar-se i negociar-se en la Conferència Sectorial d'Educació entre el Ministeri d'Educació i FP i les comunitats autònomes, i davant el propi Ministeri en el desenvolupament normatiu de la LOMLOE. Aquesta reunió es va sol·licitar formalment el passat dia 14 de desembre de 2020 i des d'UGT Ensenyament PV agraïm a Educació poder-la haver celebrat.

consellerSAyDGFP

Les propostes que des d'UGT Ensenyament PV els hem formulat figuren en els dos informes que s'acompanyen i els aspectes dels quals més rellevants són la proposta de creació d'un nou cos de professorat de Formació Professional, que incloga i integre, en igualtat de condicions laborals i retributives, a tot el professorat que imparteix aquests ensenyaments en el sistema educatiu, igual que existeix un cos de professorat d'Ensenyament Secundari; la recuperació, ampliació i actualització per especialitats docents d'aquest nou cos, de les titulacions declarades equivalents per a l'exercici de la docència; i el respecte i protecció de les condicions i requisits establits en la normativa vigent i la seua actualització, que permeten al professorat interí amb titulacions d'FP i experiència docent continuar treballant i presentar-se a les oposicions de l'especialitat en la qual treballa actualment.

Prèviament a tot procés de diàleg i negociació i per a dimensionar adequadament els problemes que genera la LOMLOE amb l'extinció del cos de professorat tècnic d'FP i la divisió del seu professorat en dues categories en funció de les seues titulacions acadèmiques: els que poden promocionar i integrara formalment en el cos docent superior, el cos de Professors d'Ensenyament Secundari (que tindran els mateixos drets i condicions econòmiques i laborals d'aquests), i els que no poden promocionar (que mantindran les seues condicions actuals congelades, en un cos a extingir i residual, en el cas del professorat funcionari de carrera, si no són acomiadats i expulsats del sistema educatiu, com passarà amb el professorat interí), hem de conéixer quants som, que situació administrativa i laboral tenim cadascun de nosaltres i quines són les titulacions que es posseeixen, tot això desglossat per especialitats docents.

De moment la informació que se'ns facilita per part de l'administració educativa, en relació amb el cos tècnic d'FP, són dades globals, sense desagregar i detallar per especialitats i titulacions dels docents: un total de 4.076 professors i professores tècniques d'FP que treballen hui dia en els centres dependents de la Conselleria d'Educació, de les quals 2.170 són funcionaris i funcionàries de carrera i 1.906 persones funcionàries interines.

DatosGalicia

Amb ser importants aquestes xifres, són totalment insuficients i ens fan qüestionar-nos el plantejament i enfocament que realitza el Ministeri d'Educació i FP que afirma que aquest conflicte afecta solament al 10% de la plantilla i a uns 1.000 professors, d'un total de més de 40.000 docents que en tota Espanya exerceixen i són professorat tècnic d'FP, perquè el detall de les titulacions que posseeixen els nostres docents encara no s'han elaborat, ni es coneixen, i algunes comunitats que els han facilitats ja, per exemple Galícia, parla que en la seua comunitat representen el 35,73% del seu professorat tècnic i un total de 768 docents de 2.149. I és possible que al País Valencià aqueixos percentatges siguen superiors, aconseguint el 40% del total en el nostre cas (1.630 docents dels 4.076 que treballen en el sistema educatiu valencià com PTFP) i el 47% en el cas de comunitats com el País Basc. I tenim ja confirmació d'aquesta dada, facilitat pel Departament d'FP del País Basc, que dirigeix el viceconseller Jorge Arévalo i que ens comuniquen les nostres companyes i companys d'UGT Ensenyament Euskadi (05/02/2021) i que se sintetitzen en la següent taula.

DatosEuskadi

Finalment des d'UGT Ensenyament PV, li hem traslladat la necessitat de negociar i concretar en l'àmbit de la Mesa Sectorial d'Educació amb els representants dels treballadors i les treballadores de l'Ensenyament Públic del PV, les propostes que podrien plantejar-se en la Conferència Sectorial d'Educació, òrgan institucional de coordinació i desenvolupament entre el Ministeri d'Educació i les Comunitats Autònomes, per a la promoció, defensa i protecció de tot el professorat tècnic d'FP que treballa en el nostre sistema educatiu, tenint en compte les seues diferents situacions i casuística, per a aconseguir una equiparació i integració en igualtat de condicions amb el professorat d'Ensenyament Secundari (si finalment no es crega aqueix cos de professorat d'Ensenyament d'FP), així com la negociació en el nostre àmbit autonòmic dels acords de condicions laborals i retributius que siguen necessaris per a garantir la continuïtat del professorat interí en les seues borses de treball, amb les seues titulacions i requisits actuals, que els permeten continuar treballant i presentar-se a les oposicions docents de les seues especialitats.

 

Profesorado FP

Des d'UGT Ensenyament PV considerem que la dignificació, l'impuls i desenvolupament de la Formació Professional al nostre país, té com a pressupost bàsic i essencial el reconeixement i la protecció del seu professorat, excel·lents professionals i pedra angular d'aquests ensenyaments, que, a més de posseir determinades titulacions o amb independència d'elles, té una àmplia i acreditada experiència professional en el sector productiu o família professional en la qual s'ha especialitzat i inserida, que ha de ser reconeguda i integrada en el nostre sistema educatiu. I així ho haurem de fer si volem oferir a la ciutadania, als treballadors i les treballadores i a les empreses, i a la societat en general, una Formació Professional de qualitat i directament vinculada amb el món del treball.

volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".