MESA SECTORIAL 20 de desembre de 2022: Unitats Educatives Terapèutiques / Hospitals de dia Infantil i Adolescent.

MESA SECTORIAL 20 de desembre de 2022: Unitats Educatives Terapèutiques / Hospitals de dia Infantil i Adolescent.

Mesa Sectorial d’Educació, dia 20 de desembre de 2022

Projecte de Decret, del Consell, pel qual es regulen les unitats educatives terapèutiques / hospitals de dia infantil i adolescent en el sistema educatiu valencià.

En un primer moment, des d’UGT agraïm aquest projecte de Decret que regulen les UET i els hospitals de dia infantil i adolescent.

Quan a l’articulat en línies generals és correcte, però UGT Ensenyament incideix en els següents punts:

 • L’àmbit d’aplicació són els centres situats en un radi de trenta quilòmetres de la UET/HDIA: La distància no deuria de ser un impediment. Tots els alumnes han de ser atesos sense discriminació de distància.
 • Les UET/HDIA no estaran incloses en l’agrupació d’orientació de zona a la qual pertanyen. Considerem que sí han d’estar incloses per tal de garantir la màxima coordinació i assessorament.
 • Horari: cal concretar més l’horari i en jornada única de matí ja que els centres són de secundària.
 • Ràtio de 15 alumnes: reduir a 10 alumnes i després concretar i flexibilitzar-se en funció del diagnòstic i necessitats.
 • Incorporació de l’alumnat de formació professional.
 • Famílies i representants legals: han d’estar implicades al màxim en el procés. S’ha de treballar conjuntament cadascú en el seu roll, però en totes les fases han d’estar informades.
 • Perfils professionals: concretar més detalladament les funcions, la forma d’adjudicacions, el nombre de professionals i a partir d’ahí afegir, si escau.
 • Afegir el perfil professionals de pedagogia terapèutica.
 • Persona coordinadora: elecció transparent. Marcar un període màxim de quatre anys i després poder renovar amb un projecte o actualització. Donar també opció a altres persones integrants de l’equip docent a passar a ser persona coordinadora.

Reconeixement horari, administratiu i retributiu.

 • Burocràcia: disminució de la càrrega burocràtica. Personal administratiu o ampliació d’horari no lectiu.
 • Incidència pressupostària: Adaptar la dotació econòmica a les necessitats reals d’aquestes unitats i no acotar-ho ja d’entrada.

TORN OBERT.

Normativa modificació jornada escolar: malestar per la publicació al DOGV de la normativa que ho regula sense negociació.

volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".