STEPV menteix a la Comunitat Docent || Dos models de sindicalisme: El que aconsegueix que ens tornen el que ens lleven i millora les nostres condicions laborals (UGT) i el que no aconsegueix res (STEPV).

STEPV menteix a la Comunitat Docent || Dos models de sindicalisme: El que aconsegueix que ens tornen el que ens lleven i millora les nostres condicions laborals (UGT) i el que no aconsegueix res (STEPV).

STEPVmiente1

DesmontarFalsedades

1.- Cap interí de més de 3 anys serà acomiadat. El sistema de borses i el règim d'interinitat es mantindrà com fins ara, igual que ha fet durant més de 30 anys.


 

2.- UGT torna a denunciar que en 2018 el Secretari Autonòmic va proposar una Acord d’Estabilitat per al personal interí major de 53 anys. UGT va donar suport a aquest acord. STEPV no el va signar i la Conselleria va retirar la proposta, deixant desprotegits al professorat interí major de 53 anys.


 

3.- STEPV no va firmar el 23/10/2013 un acord de 1000 milions d'euros que va servir per recuperar-nos de les retallades de la crisi anterior, el qual incloïa, per a Educació, la recuperació íntegra dels sexennis (abans congelats i reduïts a la meitat), així com la recuperació del pagament íntegre de les mensualitats de juliol i agost del professorat interí. Gràcies a la UGT i altres organitzacions sindicals aquest acord es va aprovar sense la signatura de STEPV.


 

4.- Derivat d’aquest acord i per a la seua concreció en matèria de sexennis es va publicar el Decret de 2014. En la seua negociació, la UGT va lluitar per a la inclusió dels sexennis dels interins en aquest decret.  Com que Educació no el va incloure vam iniciar una lluita judicial i a través del Síndic de Greuges. La UGT obtindrà en 2015 del Síndic de Greuges en resposta a la seua queixa núm. 1405749, una recomanació en la qual se suggeria "a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports que, a la vista de la Directiva 1999/70/CE del Consell de 28/06/1999 i dels pronunciaments judicials sobre la qüestió, estudie i valore proposar al Consell de la Generalitat la inclusió en l'àmbit subjectiu d'aplicació del Decret 99/2014, de 27 de juny, del Consell, pel qual es regula el component retributiu relacionat amb la formació permanent del professorat i la realització d'altres activitats per a la millora de la qualitat, al personal funcionari interí". Els tribunals també donaren la raó als demandants. Finalment, aquesta lluita sindical i judicial va provocar l'aprovació d'un nou Decret en 2017 que incloïa ja el reconeixement dels sexennis del professorat interí.


 

5.- Si per STEPV haguera sigut, ara el professorat cobraria la meitat de la quantia de cada sexennis, no comptarien els anys de les retallades per al reconeixement de nous sexennis (2012-2014) i continuaria vigent el Decret de les retallades, el Decret Vela.


 

6.- En 2014 STEPV tampoc signa els acords per a la devolució de la paga extraordinària de desembre de 2012, confiscada a tot el professorat del País Valencià. A STEPV no li semblava bé els terminis estipulats per a la seua devolució. Per això no signa i va posar en perill que aquesta devolució es produïra. 

Cumplimiento del Acuerdo del 8 de mayo de 2007Acuerdo 23 10 2013


7.- Com veiem, aquesta pràctica de no signar cap acord per part de STEPV és habitual i continuada i ve de molt lluny. Cal assenyalar, com a més escandalosa i perjudicial per als treballadors i treballadores de l'ensenyament el fet que STEPV NO firmara l’acord del 08/05/2007 que va suposar una pujada salarial històrica per a cada docent, annual de entre els 1.870 euros i els 4.033 euros. Gràcies a aquest acord no estem a la cua en matèria de retribucions i ens trobem en una posició favorable per seguir exigint més pujades salarials, com ara la del 9,5% a tres anys fins 2024 que també ha sigut rebutjada, curiosament, per STEPV.


8.- UGT va signar l’acord de 2013 per impedir que la Generalitat i el Govern del PP dinamitara l'últim acord que ens quedava, mitjançant un "decretazo", després de la supressió dels acords de plantilles, supressió dels desdoblaments en FP, supressió de l'acord sobre ajudes i permanents sindicals... Amb la nostra firma preteníem controlar el procés i salvar el major nombre de persones, limitant al màxim la rebaremació del professorat interí (salvàrem les borses més antigues que foren excloses de la rebaremació i el professorat que haguera aprovat una part de l’oposició). L'acord de 2013 va ser ajornat fins a les oposicions i, per tant, es va aplicar de manera limitada al cos de mestres i no a la resta de cossos.


9.- Això no exclou que des d’UGT celebrem el canvi de Govern de la Generalitat en 2015. La nova Administració es va mostrar compromesa a recuperar l’acord de 2010. De la mateixa manera que celebrem que, finalment,  els tribunals de justícia annul.laren l’acord de 2013.


 

10.- Dos models de sindicalisme: El que aconsegueix que ens tornen el que ens lleven i millora les nostres condicions laborals (UGT) i el que no aconsegueix res (STEPV).NO A LA POR || NO A LA MANIPULACIÓ || NO A L’ÚS ELECTORALISTA DEL PERSONAL INTERÍ 

STEPVmiente2

 

STEPVmiente3

STEPVmiente4

volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".