UGT exigeix a Conselleria d'Educació la correcta aplicació de la llei sobre temporalitat per a protegir el professorat interí

UGT exigeix a Conselleria d'Educació la correcta aplicació de la llei sobre temporalitat per a protegir el professorat interí
  • La norma garanteix l'actual sistema de borses de treball i el pagament de les indemnitzacions als quals no superen els processos
  • El sistema educatiu valencià continuarà necessitant almenys 6.000 docents per a substitucions i interinitats
  • UGT demana tranquil·litat al professorat interí perquè la seua continuïtat està garantida en la llei 20/2021

La norma garanteix l'actual sistema de borses de treball, i es demana tranquil·litat al professorat interí perquè la seua continuïtat està garantida en la llei 20/2021, sobre reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

 

ProtecciónInterinidad

 

14/10/2022.- El sector d'Ensenyament d'UGT Serveis Públics del País Valencià ha demanat a la Conselleria d'Educació la correcta aplicació de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, sobre reducció de la temporalitat per a garantir la protecció del professorat interí. En aquest sentit, UGT ha demanat tranquil·litat al col·lectiu ja que la norma ha d'adaptar-se a la funció pública docent.

La citada llei ha obert un procés d'estabilització que en el sector educatiu ha de conduir a la transformació del professorat interí, temporal, precari i sense drets, en professorat estable, fix, de carrera i amb drets, amb l'objectiu final també de reduir la temporalitat a taxes suportables i raonables, no superiors al 10%.

UGT Ensenyament PV aposta per aconseguir un procés d'estabilització amb el major nombre de places possibles (demanem 13.000) per a proveir tant mitjançant concurs de mèrits (11.000 places) com a través del procés d'oposicions especials (2.000 places). D'aquí ve que considerem totalment insuficient l'oferta aprovada per la Conselleria d'Educació.

Amb tot, i davant la negociació de les convocatòries d'aquests processos, prevista per a aquest mes d'octubre, UGT Ensenyament PV romandrà vigilant perquè els mateixos es realitzen amb les majors garanties jurídiques i en les millors condicions de temps i amb la participació de tot el professorat interí valencià, incloent-hi el cos tècnic d'FP declarat a extingir.

UGT té absolutament clar que la llei 20/2021 no exigeix per a la seua correcta aplicació en el sector docent que, una vegada finalitzats els processos d'estabilització, s'expulse o cessament al professorat interí que no el supere o que porte més de tres anys de serveis. El sindicat és conscient, i així ho ha transmés a l'administració educativa, que l'aplicació correcta de la llei passa perquè esrespecte el sistema de substitucions, interinitats i borses de treball organitzat en Educació des de fa molts anys i que respon perfectament a les necessitats del sistema educatiu.

Cal recordar que els nomenaments del professorat interí no superen el curs escolar, per la qual cosa no tenen una duració superior a un any. Per això, és absolutament impossible plantejar-se que calga expulsar o cessar el professorat interí d'una plaça per estar ocupant-la més de tres anys ininterromputs.

Aquesta situació podrà donar-se en altres sectors o àmbits de l'administració pública, però en cap cas en l'educatiu. Per tant, sense necessitat de cap canvi, està garantida la continuïtat en el sistema educatiu de tot el professorat interí que no haja superat els processos d'estabilització, amb independència dels anys de serveis que tinga prestats per a aquest.

Com se sap, el sistema educatiu valencià necessita i precisa del sistema d'interinitats i substitucions. Es tracta d'un col·lectiu ampli i potent (més de 60.000 en el sector públic educatiu valencià) que necessita cada curs escolar substituir a més de 6.000 persones (el 10% de la plantilla total), per causa de malaltia, permisos, llicències, o altres situacions.

UGT considera que per a l'aplicació correcta al sector educatiu de la llei de temporalitat, una vegada finalitzats aquests processos extraordinaris d'estabilització, caldrà atendre tres qüestions.

La primera mesura, com a marca la llei, és que el professorat interí que no supere el procés selectiu extraordinari previst ha de percebre una indemnització de 20 dies de salari per any de serveis prestats fins a un màxim de 12 mensualitats.

En segon lloc, s'haurà de mantindre a tot el professorat interí en la seua borsa d'origen i en el lloc que ocupava en elles. No és necessari inventar o aplicar gens extraordinari perquè el nostre sistema ja té organitzat un bon sistema de borses, interinitats i substitucions adequat, que s'aprofita a més de l'experiència d'aquest professorat. Aquestes borses estaran destinades a cobrir cada curs escolar les vacants que transitòriament no s'hagen proveït encara de manera ordinària i per a fer substitucions. Els nomenaments duraran, com fins ara, un màxim d'un any o curs escolar.

En tercer lloc, finalitzat els procediments selectius d'estabilització s'obtindrà una llista d'aspirants seleccionats/des en cadascun d'ells, i per a l'adjudicació de les seues places hauran de concórrer a un procediment general de concurs de trasllats, en els quals s'hauran d'oferir totes les vacants disponibles. És el mateix procediment que es fa actualment amb el professorat que està en fase de pràctiques de la seua oposició, per la qual cosa aquestes persones participaren amb el conjunt del professorat de carrera que vulga optar a les vacants oferides.

EstabilizaciónUGTexige  Més INFORMACIÓ:volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".