UGT EXIGEIX QUE NO ES PERJUDIQUE A CAP COL·LECTIU || MESA SECTORIAL: NEGOCIACIÓ CONCURS DE TRASLLATS 2022-2023

UGT EXIGEIX QUE NO ES PERJUDIQUE A CAP COL·LECTIU || MESA SECTORIAL: NEGOCIACIÓ CONCURS DE TRASLLATS 2022-2023

UGT exigeix en la Mesa Sectorial d'Educació que el Concurs General de Trasllats no enfronte ni perjudique cap col·lectiu docent. El sindicat és conscient del malestar que té una part del professorat sobre la nova forma que s'establirà per a puntuar l'antiguitat i els serveis prestats en el concurs general de trasllats, ja que en el moment que s'aplique la jurisprudència del TS caldrà reconéixer a tots els participants en aquests processos els serveis i els mèrits que tinga acreditats des de l'inici i al llarg de tota la seua vida professional, amb independència de la seua situació administrativa en els diferents períodes (carrera, pràctiques o interinitat).

Per al sindicat, certament, és tracta d’una mesura justa perquè reconeix els serveis i mèrits de tot el professorat des que entra a la docència, siga de manera temporal, en pràctiques o definitiva. Aquesta situació, que podria aplicar-se ja en aquest concurs general de trasllats de caràcter estatal de 2022-2023 (si s’arriba a temps de regular la reforma) suposaria que, per exemple, en aquest concurs d’enguany els funcionaris en pràctiques ja no concursarien amb 0 punts, sinó amb tots els serveis i mèrits que tingueren ja acreditats, i la resta de funcionariat afegiria a la seua antiguitat el temps de serveis prestats en situació d'interinitat.

I a partir del curs i any pròxim (2023), una vegada ja realitzat el concurs de mèrits extraordinari, suposaria una solució per a equiparar a tots els col·lectius de nou ingrés a la funció docent, tant del professorat seleccionat en aquest procés excepcional (que no tindrà fase de pràctiques) com el procedent dels diferents processos selectius d'oposicions (siguen d'estabilització o ordinàries o de reposició), ja que a tots i totes se'ls haurà de comptar des del minut un que participen en el concurs general de trasllats, tota la seua antiguitat i mèrits que porte en la seua motxilla, estiguen o no realitzant la fase de pràctiques.

MAJOR NOMBRE DE PLACES

UGT demana la revisió urgent de les plantilles per tal d’ofertar el màxim nombre de vacants per al concurs. Per a nosaltres és una prioritat que s’oferisquen el major nombre de places, per tal d’evitar qualsevol perjudici als participants del Concurs General de Trasllats.

L’administració informa que demà dimecres 28 de setembre es reuniran amb el Ministeri per tractar el calendari de publicació de la modificació del Reial Decret sobre el Concurs de Trasllats. La Conselleria ha informat a la Mesa que el barem del Concurs de Mèrits és un barem “tancat” que ve del Ministeri i no es pot modificar.

Segons les normes procedimentals (interessants de llegir), el termini de presentació d'instàncies de participació per a tots els concursos de trasllats d'àmbit estatal que han de convocar-se durant el curs 2022/2023 serà des del 17 d'octubre al 7 de novembre 2022, tots dos inclusivament.

UGT ENSENYAMENT sol·licita que s'estudien els següents aspectes: 

 • Revisió urgent de les plantilles per tal d’ofertar el màxim nombre de vacants per al concurs.
 • Ampliació de l’oferta també de vacants en atenció hospitalària, FPA, aules UECO... especificant el tipus de vacants.
 • Manteniment de la documentació dels darrers anys en l’aplicatiu i no sols la validesa de dos anys. Permetre adjuntar documentació per tal d’actualitzar la baremació personal.
 • Major TRANSPARÈNCIA en el procediment de provisió de llocs del personal funcionari docent i que siga un procés obert i clar.
 • Elecció dels centres no a cegues, és a dir, que les places a cobrir estiguen abans de l'elecció.
 • Creació d'una comissió tècnica per a unificar els criteris d'aplicació de baremació i del procediment per a organitzar de manera clara l'assignació de places per concurs de trasllats.
 • Elaboració d’un manual explicatiu detallat que no done peu a errades interpretatives.

TORN OBERT I INFORMACIÓ

 • Dijous 6 d’octubre: Renovació direcció i resolució de les fases de pràctiques del cos de mestres 2022.
 • Aules UECO: com es considera alumnat del centre, que hi haja reducció de ràtio a l’aula de referència. L’administració no esta d’acord perquè van acompanyats.
 • Informació i negociació procés d’estabilització personal interí: Segona setmana d’octubre.
 • Oposicions futures: Estudiar opcions en les darreres setmanes.
 • Ampliació del termini de càtedres: l’administració no ho considera necessari.
 • Eleccions sindicals 2022: les territorials facilitaran prompte el cens electoral als diferents sindicats.
 • Manual de permisos i llicències: ja està en jurídic consultiu i estarà d'ací a poc temps.
 • Calendari de negociació revisat en breu.
 • Pagament tribunals: abans d’acabar l’any.


 

DOCUMENTACIÓ:volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".