UGT DEMANA L'EQUIPARACIÓ SALARIAL DELS DOCENTS || Temes proposats en JUNTA DE PORTAVEUS pel sindicat UGT Ensenyament PV per a la seua negociació durant el curs 2022-2023.

UGT DEMANA L'EQUIPARACIÓ SALARIAL DELS DOCENTS || Temes proposats en JUNTA DE PORTAVEUS pel sindicat UGT Ensenyament PV per a la seua negociació durant el curs 2022-2023.

 CALENDARI DE NEGOCIACIÓ CURS 2022-2023 DEFINITIU IMPOSAT PER CONSELLERIA D'EDUCACIÓ 

 

25/09/2022.- En la Junta de Portaveus celebrada el 22 de setembre de 2022, des d'UGT Ensenyament PV hem plantejat la necessitat de revisar els salaris i buscar fórmules per a aconseguir l'equiparació salarial entre cossos docents, a més de demanar un increment salarial per a 2023 que ens compense de la pèrdua de poder adquisitiu que venim patint des de la crisi de les hipoteques i les retallades educatives (maig de 2010), començant per la recuperació de les nostres pagues extraordinàries, que han de ser integres i equivalents a la resta de pagues mensuals.

Des d'UGT Ensenyament PV concretament hem demanat un complement salarial autonòmic d'equiparació perquè les mestres i tot el professorat que està integrat en els cossos docents classificats i enquadrats com a grup professional A2 cobren el mateix que les seues companyes i companys docents enquadrats i classificats com a grup professional A1. La nostra proposta, que la podeu consultar en l'escrit que adjuntem, es concreta a demanar la negociació i signatura d'un Acord de la Mesa Sectorial amb la proposta perquè en els pressupostos de 2023 ja s'incloga una partida pressupostària per a pagar a partir de l'any pròxim aqueix complement salarial autonòmic d'equiparació.

La necessitat d'aquest complement salarial autonòmic sorgeix després de la decisió que es pren en la LOMLOE d'integrar al professorat tècnic d’FP en el cos del professorat d'Educació Secundària i amb la finalitat d'equiparar al professorat que, a conseqüència de la seua titulació, no li permetran integrar-se en el cos superior. I així també ja ho reclamem des d'UGT Ensenyament PV el curs passat, com a mesura per a compensar les diferències salarials existents entre aquests cossos docents. I que ara s'ha d'ampliar al conjunt del professorat dels diferents cossos docents, atés que ja no existeix cap justificació per a l'existència de les dues categories o grups professionals en les quals estem enquadrats els docents, segons l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic: grup A1 i grup A2.

EquiparaciónPTFP

Aquesta proposta que serà estudiada per la Secretària Autonòmica d'Educació i FP s'inclourà en l'estudi i propostes que la pròpia administració realitzarà per a comprovar que desfasament existeix entre les retribucions que rebem els docents valencians i les que reben altres comunitats autònomes, igual que es va fer en el passat i proposar un Acord com el que es va signar el 8 de maig de 2007 i que va suposar un increment salarial mitjà del 30% en les retribucions dels docents (*). Aquest Acord, que es va truncar al maig de 2010, ens va col·locar, en matèria de sexennis, els segons (després de Catalunya) entre les CCAA que els cobren (**). Amb tot, ara, dotze anys després, ens trobem en matèria de salaris i retribucions ocupant el número 13 de les 19 comunitats i ciutats autònomes que componen l'estat espanyol, només per davant d'Extremadura, Castella i Lleó, Catalunya, Andalusia, Madrid i Aragó (***) pel que exigim una revisió.

Acuerdo8mayo2007cumplimiento

Acuerdo8mayo2007firma

 Los sexenios del profesorado valenciano

Altres propostes que des del sindicat UGT Ensenyament PV hem plantejat en la Junta de Portaveus són:

  • Que els processos d'estabilització es realitzen abans del procés d'integració del professorat tècnic d'FP en els nous cossos docents.
  • Que l'oferta d'ocupació pública docent prevista per a aquests processos es realitze conforme al càlcul de places previstes per especialitats, convocant també places per a l'estabilització del professorat que ha treballat en les especialitats del cos tècnic d'FP, amb els seus requisits anteriors a la LOMLOE i la llei d'FP.
  • Que el calendari per a la seua realització diferencie i distancie els processos, de tal forma que en 2023 es realitze el concurs de mèrits previst i en 2024, una vegada finalitzat el concurs de mèrits i conegudes les persones aspirants seleccionades, que s'inicien les oposicions d'estabilització i es realitzen en 2024. En aquest punt el SAEFP va dir que ja s'analitzaria el calendari corresponent quan es negocien les convocatòries d'aquests processos i la pròpia oferta d'ocupació pública docent de 2022.
  • Igual resposta vam obtindre quan plantegem la necessitat d'executar i publicar la nova oferta prevista d'accés i promoció professional al cos superior. Recordem que encara queden pendents de les ofertes d'ocupació pública de 2018 i 2019, un total de 133 places d'accés des de cossos docents classificats en el grup professional A2 al grup professional i cossos docents classificats com a grup professional A1. I també reflexionem en què no sols la promoció professional docent s'aconseguia amb l'oferta de places per a l'accés als diferents cossos de catedràtics i catedràtiques o a la pròpia inspecció educativa.
  • Que es negocie i aprove un PLA D'ESTABILITAT per al professorat interí major de 45 anys i 3 de serveis, que li permeta i garantisca una plaça fins a la seua jubilació, mentre es realitzen els processos d'estabilització i una vegada finalitzen els mateixos. En aquest punt el SAEFP va comentar que s'analitzaria la situació d'aquest col·lectiu quan finalitzen els processos d'estabilització en els quals té depositada una gran confiança que serviran per a estabilitzar a aquest professorat i resoldre de manera definitiva la seua situació professional.
  • Que es negocien les instruccions i criteris generals que els centres ha de seguir per a decidir quin tipus d'organització curricular adoptaran amb els ensenyaments de 1r de l'ESO, en compliment de la suspensió cautelar del TSJCV de l'article 11.3 del Decret autonòmic d'ordenació de l'ESO, per als cursos esdevenidors. En aquest punt exigim que se'ns informara sobre l'aplicació en els centres educatius de la RESOLUCIÓ de 31 d'agost de 2022, de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional, dictada per a aquest curs 2022-2023, per la qual s'aproven instruccions per a l'aplicació de la mesura cautelar acordada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.
  • Que es negocien les instruccions necessàries per al desenvolupament correcte del currículum de Biologia i Geologia en els cursos que enguany s'implanten, 1r i 3r de l'ESO, per a evitar el buidatge de continguts que aquesta matèria pateix en 3r de l'ES.

 

EstabilizaciónUGTexige

 

Si analitzem el calendari proposat per a negociar veiem que recull alguna de les propostes que formulem, com és, per exemple, la negociació de l'actualització normativa de la regulació de les condicions de treball del professorat especialista, la normativa del qual data de 1995 o l'actualització del conjunt de mòduls formatius que són susceptibles de desdoblaments en FP i l'última actualització dels quals data de 2017. Aquests temes, juntament amb la majoria de les propostes que formulem en matèria d'FP han sigut degudament recollits. Especial vigilància i preocupació hem de tindre en aquest àmbit per a aconseguir la deguda protecció de tot el professorat d'FP en el procés de reestructuració que s'iniciarà.

Finalment només hem d'afegir que en aquest procés de negociació i per a la millora de les condicions laborals i professionals de les treballadores i treballadors de l'Ensenyament Públic, es rebutge abordar la revisió i millora dels permisos i llicències, per a incloure nous permisos de conciliació personal i familiar, aprofitant el nou Decret de Permisos i Llicències, la revisió de l'horari del professorat d'orientació educativa o la reducció de la jornada lectiva del professorat major de 55 anys, encara que es revise i actualitze l'Ordre de 29 de juny de 1992 sobre organització i funcionament dels centres docents. És una aspiració legítima que tenim des d'UGT Ensenyament PV de millorar la jornada laboral de les i els docents, reduint-la a 35 hores setmanals i a quatre dies de permanència en el centre per a activitats ordinàries, utilitzant el cinqué dia per a la formació, la innovació i la coordinació educativa.

També se'ns va anunciar que seran objecte de negociació en aquest primer trimestre del curs les plantilles docents.pdf imageDOCUMENTACIÓ COMPLEMENTÀRIA: volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".