UGT INFORMA: Normes reguladores de la concessió de subvencions a les persones auxiliars de conversa de llengua estrangera.

UGT INFORMA: Normes reguladores de la concessió de subvencions a les persones auxiliars de conversa de llengua estrangera.

DECRET 122/2022, de 16 de setembre, del Consell, pel qual s’estableixen les normes especials reguladores de la concessió directa de subvencions a les persones auxiliars de conversa de llengua estrangera destinades en centres educatius públics durant el curs 2022-2023. [2022/8395]

DECRETE

Primer.

Objecte i àmbit d’aplicació

1. L’objecte d’aquest decret és establir les normes especials reguladores de la nova concessió directa de subvencions destinades a les persones auxiliars de conversa en llengua estrangera, per al foment de la millora i la qualitat de l’ensenyament i,en concret, de l’ensenyament de llengües estrangeres i de continguts curriculars vehiculats en llengües estrangeres, en els centres educatius públics de la Comunitat Valenciana.

2. Aquesta dotació de persones auxiliars de conversa en llengua estrangera tindrà lloc durant el període del curs escolar 2022-2023, des de l’1 d’octubre de 2022 fins al 31 de maig de 2023.

3. La dotació de persones auxiliars de conversa en llengua estrangera als centres educatius públics té com a objectiu afavorir l’aprenentatge de llengües estrangeres, però també, i de manera prioritària (d’acord amb les metodologies actuals, com ara el tractament integrat de llengües i el tractament integrat de llengua i continguts), l’aprenentatge de continguts curriculars vehiculats en llengües estrangeres. Aquests aprenentatges integradors inclouen l’acostament i el coneixement d’altres cultures de diferents països mitjançant dinàmiques d’aula, tasques i activitats diverses d’aula incloses en el projecte educatiu de centre i en el projecte lingüístic de centre.

Segon.

Dotació i crèdit pressupostari

1. La dotació d’aquesta subvenció directa és una quantitat mensual en concepte d’ajuda per a la dieta de manutenció i allotjament de 1.000,00 € per auxiliar de conversa, l’horari setmanal del qual serà de 16 hores, les quals inclouen les hores de coordinació amb el professorat del centre.

2. L’import global màxim que s’assigna en concepte de subvenció per a aquesta convocatòria és de 11.200.000,00 €, distribuïts en les anualitats següents:

– Exercici 2022: la part corresponent als mesos d’octubre, novembre i desembre del curs escolar 2022-2023, per un import global màxim de 4.200.000,00 €. El pagament es realitzarà a càrrec de la línia de subvenció S8249000, capítol IV, de la secció, servei, centre gestor i Programa 09.02.02.421.30, «Subvencions auxiliars de conversa estrangers seleccionats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional destinats en centres de titularitat de la Generalitat», que s’estableix en la Llei de pressupostos de la Generalitat actual.

– Exercici 2023: la part corresponent als cinc mesos següents (gener-maig) del curs escolar 2022-2023, per un import màxim de 7.000.000,00 €, que queden condicionats a l’existència de crèdit pressupostari suficient i adequat per a atendre-les en la Llei de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2023, de conformitat amb el que s’estableix en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

 

LLEGIR MÉS...

volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".