UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

Assemblea Delegats/as Ensenyament Concertat

Assemblea Delegats/as Ensenyament Concertat

El passat 3 de Desembre va tindre lloc en la seu d'UGT València una Assemblea de Delegats/as d'Ensenyament Concertat; comptem amb la presència del responsable del Sindicat d'Ensenyament Privat de la FeSP-UGT, Jesús  Gualix Muñoz, la responsable tècnica de Medi Ambient d'UGT-*PV, Delia Álvarez i el Secretari d'Ensenyament de FeSP-UGT PV, José Gil Castellano.

En la reunió es van abordar temes d'àmbit autonòmic que es troben recollits en la proposta d'activitat sindical per als pròxims 4 anys que va ser entregada el 18 d'Octubre al Director General de Centres, Joaquín Carrión.

D'aquestes propostes cal destacar, respecte a la confecció del mapa escolar, que Conselleria adoptarà el mateix criteri de ràtio per a reduir unitats, tant en Pública com en Concertada.

Quant a l'acord de Plantilles que s'abordarà en la Comissió de seguiment al març. Des d'UGT, proposarem l'abonament del complement de Tutoria, així com el de Coordinador de Cicle; juntament amb la figura del Psicopedagog des d'educació Infantil.

Al seu torn, es continuarà insistint en el pagament delegat del PAS juntament amb el del Personal d'Atenció Directa dels Centres d'Educació Especial, i fins que això s'aconseguisca li exigim a la Conselleria d'Educació que incremente les partides destinades a aquest personal en la mateixa proporció que el sou dels docents.

També es va comentar el compromís adquirit pel Director General de Centres d'estudiar l'aplicació dels sexennis a l'Ensenyament Concertat durant aquesta legislatura.

A continuació, la companya Delia Álvarez va aportar eines de treball relacionades amb el Medi Ambient per a aplicar-les tant a les aules com en els Centres.

Jesús Gualix va posar l'accent principalment en la importància dels delegats/as d'UGT en els Centres Educatius ja que som essencials per a la negociació del VII Conveni d'Ensenyament Concertat.

Va destacar, en un sector tan corporativizado, la condició d'UGT com a sindicat summament implicat a millorar les condicions laborals i salarials específiques del sector però especialment preocupat per arribar on el sectorial no arriba.

Jesús Gualix destaque les capacitats d'UGT per a avançar en drets socials (maternitat, permisos retribuïts, desconnexió digital, pensions, igualtat, medi ambient…) que afecten els nostres convenis col·lectius i a la nostra qualitat de vida en el seu conjunt; per tot això va manifestar "volem omplir el VII Conveni de continguts socials". Des d'UGT, es lluitarà de manera especial per regular el temps de treball i ús en les plataformes digitals cada vegada més utilitzades per a connectar amb les famílies i entre els propis treballadors.

En referència al VI conveni col·lectiu, que ara acaba la seua vigència, va fer referència a la importància d'UGT en la negociació i signatura d'aquest. Per això va recordar la situació extrema per al sector que es va viure en 2013 en plena crisi. El conveni, encara vigent, va garantir el dret a la PEA (paga extraordinària d'antiguitat), el manteniment de les condicions d'accés a la Incapacitat Temporal, va estabilitzar el conveni estatal, va homogeneïtzar els salaris base de tot l'estat (respectant els complements autonòmics amb una altra diferencial i homologació) com a conseqüència les retallades en les 2 pagues salarials i va portar l'estabilitat al sector.

Cal recordar que el VI Conveni, no va ser signat ni per CCOO ni per *STES-*PV, sindicat aquest últim, que ni tan sols està representat ni participa de la negociació.

Informe que és en la Taula General Estatal de la Funció Pública on es negocien els salaris els mòduls de concerts. En aquesta Taula de Negociació no estan els sindicats FSIE ni USO, per la qual cosa UGT és una pedra angular en la negociació d'aquests.

Respecte a l'acord d'eixides escolars amb pernocta, que no es va signar abans d'estiu, FeSP-UGT sempre ha defensat i defensa alguns criteris bàsics: voluntarietat, sòlida retribució econòmica i exempció de responsabilitat per als treballadors que la realitzen entre altres

En últim lloc, el responsable del Sindicat d'Ensenyament Privat assenyale que el Reial decret de Concerts de l'any 85, aquesta antiquat i és necessària una revisió per a incorporar una sèrie de mesures tals com:

  • Introducció del PAS i el Personal Complementari en pagament delegat.
  • La Ràtio professor/unitat escolar adequada que comporta un augment del nombre de docents per claustre.
  • Avaluació dels mòduls de concerts.
  • Homologació total entre la Pública i la Concertada.

Per a finalitzar l'Assemblea es va obrir un torn de paraules on els assistents van poder expressar les seues inquietuds i sobretot aportar les seues idees. Per part de la FeSP-UGT *PV es va valorar tant als afiliats/as com als delegats/as que voluntàriament es presenten a les eleccions sindicals representant a aquesta organització i que tan importants són per a visibilitzar el sindicat en els Centres Educatius.

Amb tu més forts!!!

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".