Logo
Imprimir esta página

La incapacitat no s'equipara a efectes laborals a la discapacitat. Reunió amb el Centre de Valoració i Orientació de Discapacitats

La incapacitat no s'equipara a efectes laborals a la discapacitat. Reunió amb el Centre de Valoració i Orientació de Discapacitats

Encara que de la lectura de l'Annex únic de l'Ordre 4/2019, de 23 de juliol de 2019 de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, de modificació de l'ordre 3/2010, de 26 de març, de la Conselleria de Benestar Social, que dice: “Es considerarà que presenten una discapacitat en grau igual o superior al 33% els pensionistes de la Seguretat Social que tinguen reconeguda una pensió d'incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa, i als pensionistes de classes passives que tinguen reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat”, es podia entendre i així us ho comuniquem, que s'equiparava la incapacitat amb la discapacitat en grau igual o superior al 33% amb caràcter general.

Després d'haver mantingut entre els responsables de CEE de FeSP-UGT PV i els responsables del Centre de Valoració i Orientació de Discapacitats, us comuniquem que no s'entendrà aquesta equiparació a efectes laborals, encara que sí per a una altra mena de beneficis que puga tindre la targeta acreditativa de la condició de discapacitat (per exemple: descomptes en cinemes, museus, exempcions en determinades taxes d'alguns ajuntaments, etc. (Resolució de 28 d'agost de 2019, de la Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental).

D'ací, la no renovació per part de determinats CEE dels contractes signats a partir del 29 de novembre de 2018 per persones treballadores que tinguen reconeguda una incapacitat i no una discapacitat en grau igual o superior al 33%.

No havent d'existir cap problema per als qui hagen iniciat la relació laboral amb anterioritat al 29 de novembre de 2018, tant si els contractes són indefinits, com si són temporals. És a dir, la renovació d'aquests contractes temporals no hauria de plantejar cap problema als CEE per a ser beneficiaris de les ajudes i subvencions que poden rebre de LABORA.

Per tant, fins que no hi haja un canvi en la legislació, alguna cosa pel que des de FeSP-UGT PV continuem treballant, i es puga resoldre la situació en la qual un gran nombre de persones treballadores han quedat després de les Sentències del Tribunal Suprem núm. 992, 993 i 994, de 29 de novembre de 2018, per a poder signar nous contractes o renovar els signats després del 29 de novembre de 2018, s'haurà de sol·licitar la valoració de la discapacitat i aconseguir com a mínim el 33%.
Us aconsellem que sol·liciteu cita al més prompte possible en el Centre de Valoració, a causa del gran nombre de sol·licituds que reben.

UGT.es | Aviso legal | Contacte
@FeSP-UGT 2018

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".