UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

UGT denuncia el VI Conveni d'Ensenyament Concertat per a promoure la negociació d'un nou

UGT denuncia el VI Conveni d'Ensenyament Concertat per a promoure la negociació d'un nou

Versió castellà

UGT ha denunciat, al costat de la resta de sindicats representatius del sector en l'àmbit estatal, el VI Conveni Col·lectiu i promou la negociació del VII Conveni Col·lectiu d'empreses d'Ensenyament Privat sostingudes totalment o parcialment amb fons públics.

La denúncia s'ha realitzat abans d'entrar en els últims dos mesos de la terminació de la vigència, conforme a l'indicat en la Disposició Addicional Primera del VI Conveni Col·lectiu d'empreses d'Ensenyament Privat sostingudes totalment o parcialment amb fons públics.

L'àmbit funcional del Conveni afecta a les empreses d'ensenyament de titularitat privada, no universitària, integrades o no integrades, que almenys impartisquen un nivell educatiu sostingut totalment o parcialment amb fons públics, i que es troben autoritzats per l'Administració educativa competent per raó de la seua ubicació territorial, i en les quals es duguen a terme alguna de les activitats educatives següents:

• 1r Cicle Educació Infantil/ (integrat) i/o 2n cicle Educació Infantil (integrat).
• Educació Primària.
• Educació Secundària Obligatòria.
• Batxillerat.
• Formació Professional de Grau Mitjà i/o Formació Professional de Grau Superior.
• Programa de Qualificació Professional Inicial o l'equivalent d'acord amb la normativa vigent.
• Educació Especial (integrada).
• Educació Permanent d'Adults.
• Centres Residencials (Col·legis Menors, Residències d'Estudiants i Escoles Llar).

A l'efecte d'aquest Conveni s'entén per empresa educativa integrada, aquella en la qual s'impartisquen més d'un ensenyament o nivell educatiu.

Les empreses que impartisquen 1r Cicle d'Educació Infantil, 2n Cicle d'Educació Infantil i Educació Especial, perquè estiguen afectades per aquest Conveni, han de formar part d'una empresa educativa integrada, on s'impartisquen, a més de qualsevol dels ensenyaments ressenyats a l'inici d'aquest paràgraf, una altra dels ensenyaments enumerats en aquest article.

FeSP-UGT participa de la denúncia del Conveni Col·lectiu amb la mirada posada en el futur pròxim però amb un evident sentit crític del que va poder ser i no va ser el VI Conveni Col·lectiu.

D'una part, FeSP-UGT lamenta que no s'haja abonat la PEA en algunes comunitats autònomes incomplint el Conveni Col·lectiu o que s'haja produït una interpretació interessada i allunyada de la realitat que des d'alguns centres educatius s'ha realitzat tant del Conveni Col·lectiu com del recentment signat acord de control i registre horari. Igualment, lamentem l'ocasió perduda per a haver modificat durant la vigència del VI Conveni aspectes crucials tant per a FeSP-UGT com per als treballadors de la concertada tals com les eixides escolars amb pernocta o haver aprofundit en un major desenvolupament de la Comissió tècnica de jornada. El caràcter progressista i reformista de FeSP-UGT ha xocat amb un ritme excessivament moderat a l'hora d'aprofundir en canvis normatius que, sense dubtar-lo, haurien repercutit favorablement en els treballadors i en els propis centres.

No obstant això, FeSP-UGT aspira al fet que les seues reivindicacions sindicals permeten introduir millores i estabilitat per als treballadors i els seus llocs de treball.

Per a això, el sindicat continuarà propiciant un conveni fort d'àmbit estatal que permeta que, en el si de les comunitats autònomes, es continuen produint avanços específics propis cada territori.

FeSP-UGT vol tornar a deixar de manifest el seu compromís amb la defensa de la negociació del Conveni Col·lectiu per a millorar els drets de tots els treballadors de l'Ensenyament Concertat i buscarà els acords sempre que valguen la pena així com afirma que mantindrà la seua fermesa en la defensa de les seues conviccions per a benefici de la totalitat els treballadors de l'Ensenyament Concertat.

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".