05/11/2020 – UGT es posiciona: NO A LES OPOSICIONS EN ESTAT D'ALARMA – Mesa Sectorial d'Educació.

05/11/2020 – UGT es posiciona: NO A LES OPOSICIONS EN ESTAT D'ALARMA – Mesa Sectorial d'Educació.

En la Mesa Sectorial d'Educació de hui, 5 de novembre de 2020, que tenia per objecte la resolució per a la renovació i criteris d'avaluació de directors i directores de centres públics que corresponen a aquest curs i les instruccions de l'arranjament escolar per a 2021-2022, també se'ns ha informat per part de la directora general de Personal Docent de dos assumptes importants: calendari inicie oposicions docents i regularització accés a la borsa de treball de Mestres dels opositors suspesos, convocatòries 2016 i 2018.

OPOSICIONS 2020 - El primer d'aquests assumptes fa referència a la confirmació que les oposicions de la convocatòria de 2020, torn lliure, tindran com a referència per a l'inici de les proves la data del 15 de maig de 2021. Des d'UGT Ensenyament PV ja ens hem pronunciat, demanant que no se celebren en estat d'alarma i si les condicions higienicosanitàries no ho permeten, amb el corresponent pla de contingència degudament organitzat. Sobre aquest particular des d'UGT Ensenyament PV ens felicitem que l'administració introduïsca una nova base en la convocatòria que nosaltres ja havíem demanat, contemplant els supòsits d'impossibilitat dels opositors i les opositores que no puguen realitzar les proves a conseqüència de la COVID19, similar a la que es formula per al cas de les opositores que a conseqüència de la situació de part, no pot acudir a realitzar les proves (base 6.4 de la convocatòria). La nostra proposta concreta sobre aquest particular és la següent:

<6.5 Confinament per causa de la COVID-19. Si a conseqüència de la situació de pandèmia per la COVID-19, algun o alguna aspirant, no poguera iniciar o completar el procés selectiu, per trobar-se en situació de confinament, degudament acreditat, se li ajornarà la realització de la prova o exercici corresponent fins al moment en què finalitze la seua situació de confinament, no podent demorar-se aquestes de manera que es menyscabe el dret de la resta dels aspirants a una resolució del procés ajustada als temps previstos en el procés selectiu, la qual cosa haurà de ser valorat pel tribunal en primera instància o, en el seu cas, per la comissió. En tot cas la realització de les mateixes tindrà lloc abans de la publicació de la llista de les persones aspirants que hagen superat el procés selectiu>>.

Des d'UGT Ensenyament PV hem demanat també que es coordinen aquesta convocatòria amb les propostes i la previsió de proves que es formulen per part del conjunt de conselleries de la Generalitat. A més es demana que en tot cas es retarden fins al mes de juny-juliol, una vegada finalitzat el curs escolar, com sempre s'han realitzat, recordant que l'any 2021 finalitza el 31 de desembre. Així mateix cal recordar que estem a l'espera que el Govern i les CCAA solucionen els problemes de frau de llei que pateix el professorat interí per l'abús de la temporalitat, en compliment de la jurisprudència del Tribunal de la UE, amb la modificació de la Llei del EBEP (Estatut Bàsic de l'Empleat públic).

Hem finalitzat la nostra intervenció sobre aquest aspecte preguntant per la convocatòria de les oposicions del Cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques, de les quals hi ha compromeses una oferta de 33 places, al que se'ns contesta que aquesta convocatòria s'ha de coordinar amb la nova conselleria d'Universitats i l’ISEACV del qual depenen els centres en els quals se situen aquestes places. Quan estiga preparada, ens la presentaran en la Mesa Sectorial.

06112020 InformaciónEducaciónratiosyoposiciones

 

BORSES OPOSITORS 2016 I 2018 - En relació amb el segon punt, per part de la directora general de Personal Docent, se'ns faciliten dades perquè puguem avaluar la solució a la regulació que aquest professorat necessita i la definició dels criteris que s'aplicaran, amb Acord sindical si és necessari. Sobre aquest aspecte concret, des d'UGT Ensenyament PV ja hem avançat que no som partidaris de realitzar alteracions en l'ordre de la bossa i demanem que es mantinguen les posicions originàries de cada persona, amb independència del seu recorregut professional des que automàticament se'ls va incorporar en la bossa, mantenint en tot cas la desactivació d'aquelles persones que encara no tenen l'acreditació suficient de l'especialitat per la qual es va presentar a les oposicions. Les dades facilitades per l'administració educativa, llevat d'error o omissió, parlen de 3.000 persones ja acreditades (de les quals 843 correspon a acreditacions per processos anteriors), 1.632 (amb llistat nominatiu) a les quals se'ls obrirà de nou un termini perquè esmenen la documentació que han presentat, 400 tenen documentació dubtosa i 23 persones que no estan degudament acreditades. I només 3 docents han treballat amb anterioritat a tindre l'acreditació necessària.

I en relació amb els punts ordinaris del dia, acompanyem la documentació que s'ha presentat en la Mesa Sectorial.

 DOCUMENTACIÓ: 

0
0
0
s2smodern
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".