13/05/2020 - Mesa Sectorial d'Educació (II). UGT demana proves PCR i dotació de personal sanitari propi per a garantir la incorporació segura als centres educatius.

13/05/2020 - Mesa Sectorial d'Educació (II). UGT demana proves PCR i dotació de personal sanitari propi per a garantir la incorporació segura als centres educatius.

El sindicat de l'Ensenyament de la UGT PV demana que per a garantir el procés de transició a la nova normalitat educativa, la seguretat i salut dels treballadors i treballadores de l'Ensenyament i el procés d'obertura dels centres educatius, s'establisca, junt amb la resta de mesures sanitàries establides, l'obligació de realitzar a tot el personal que s'haja d'incorpor ara als centres educatius, proves i test tipus PCR.

Aquest tipus de proves s'han de realitzar abans de la incorporació del professorat i el conjunt dels treballadors i treballadores de l'Ensenyament als centres educatius i la seua revisió setmanal per part del personal sanitari propi amb què es dote als centres educatius per a implementar els protocols sanitaris i les mesures de prevenció, protecció i lluita contra la COVID19.

Aquesta dotació de personal sanitari propi en els centres educatius és, segons el Consell General d'Infermeria, "una figura clau per a cuidar d'alumnes, professors i pares, promoure hàbits saludables, conscienciar, educar en salut i procurar que es complisquen totes les condicions (sanitàries) necessàries", així com per a realitzar test, aplicar mesures preventives i de protecció i resoldre els dubtes mèdics que el tractament i la convivència amb aquesta pandèmia provocarà en la comunitat educativa.

UGT considera insuficient la normativa específica que Educació pretén aprovar en la Mesa Sectorial de demà, 13 de maig de 2020, donat que fa recaure en les direccions dels centres la responsabilitat de la implantació de les mesures sanitàries que s'han de seguir en la fase I del procés de transició a la nova normalitat educativa. Aquesta responsabilitat ha de ser reforçada amb l'exigència de certificacions que l'actuació de la direcció dels centres és correcta i que el tipus de desinfecció realitzada en els centres educatius compleix amb les exigències que determinen les normes sanitàries.

Per tant, per a UGT Ensenyament PV per tal que les direccions dels centres assumisquen tals responsabilitats han d'estar recolzades per les corresponents certificacions que les actuacions en matèria de desinfecció s'han realitzat correctament per una empresa o entitat acreditada i amb un procés i productes homologats, ja que "neteja" i "desinfecció" són conceptes diferents. UGT insistirà en la Mesa Sectorial de demà en la necessitat que es facilite a les direccions dels centres les empreses i entitats acreditades que han de desinfectar els centres educatius i que han d'expedir les certificacions homologades corresponents.

També des de la UGT Ensenyament PV volem insistir en la necessitat que en les instruccions de la Conselleria s'establisquen els criteris i determinen les tasques i situacions concretes en què el professorat i la resta del personal administratiu i educatiu complementari ha d'acudir obligatòriament als centres de treball, per a evitar la discrecionalitat de les seues direccions.

Finalment també per part de la UGT Ensenyament PV hem de recordar el caràcter educatiu i no assistencial que tenen els centres escolars i que aquestes institucions no van ser creades com a institucions per a facilitar les mesures de conciliació i assistència social de les famílies i la societat en general. Han de ser mesures pactades entre els treballadors i les empreses, com els permisos retribuïts. Per això, des del sindicat ens oposem a l'obertura dels centres i aules d'Educació Infantil i d'Educació Especial. A més, com assenyala el director general de l'OMS «no se sap amb exactitud la transmissió i la gravetat del coronavirus en els xiquets». Per això, abans d'obrir un centre educatiu cal valorar també l'epidemiologia de la zona on es troba i, molt important, les capacitats de mantindre les mesures d'higiene en aquests entorns escolars.

Per tant, des de la UGT Ensenyament PV, exigim criteris sanitaris, garanties de seguretat i salut i la tornada a les aules per a setembre en tots els centres i etapes educatives, incloses les d'Educació Infantil i Educació Especial. INFORMACIÓ ADDICIONAL:0
0
0
s2smodern
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".