El Ministeri d'Educació i Formació Professional ha emplaçat hui als Sindicats de la funció pública docent no universitària a una reunió de la Mesa del Personal Docent no Universitari.

El Ministeri d'Educació i Formació Professional ha emplaçat hui als Sindicats de la funció pública docent no universitària a una reunió de la Mesa del Personal Docent no Universitari.

20/03/2020.- El Sotssecretari d'Educació, Fernando Gurrea, ha informat que davant la situació generada pel Coronavirus COVID 19 i l'estat d'alarma decretada pel Govern, el Ministeri d'Educació i Formació Professional està adoptant entre altres mesures el poder garantir el dret a l'educació de tot l'alumnat en condicions d'igualtat. Per a això, es posarà en marxa en acord amb la TV2 una programació televisiva que complemente l'activitat que estan realitzant els docents de manera telemàtica i mitjançant diversos mitjans.

El Ministeri també ha donat dades de les places necessàries per a reduir al 8% la taxa d'interinitat. En aquest punt el Ministeri ha concretat que hi haurà una modificació normativa per a prorrogar l'RD 276/2007 i donar compliment a l'acord d'estabilitat.

En aquest punt des d'UGT donem suport a la seguretat jurídica que la modificació pretén, però hem plantejat la dificultat d'arribar a l'objectiu fixat en l'Acord Govern-Sindicats de reduir la taxa d'interinitat al 8%. També hem sigut crítics amb la modificació plantejada perquè considerem que hauria d'haver sigut de major importància i incloure l'acord sindical respecte al caràcter no eliminatori de les parts de la prova. Al mateix temps, hem sol·licitat que es tinga en compte la possibilitat d'ampliar l'Acord d'estabilitat un any perquè es puguen celebrar les proves fins a 2024.

En relació a la possibilitat de canvis en els processos selectius per a l'ingrés als cossos docents en 2020, el Sotssecretari ha informat que hi haurà oposicions, insistint que les restriccions a les quals obliga el Coronavirus no duraran eternament.

Referent a l'assistència dels treballadors i treballadores de l'ensenyament als centres docents, el sector d'Ensenyament de FeSP-UGT ha plantejat al Ministeri la necessitat que coordine l'aplicació del RD de mesures d'estat d'alarma. Entenem que aquest RD habilita perquè els centres romanguen tancats i ni el personal educatiu ni els equips directius haja d'assistir als centres.

Finalment, UGT ha manifestat la seua preocupació pel personal docent en l'exterior i ha sol·licitat al Ministeri d'Educació i Formació Professional que siga sensible per a donar resposta a les necessitats que els treballadors i treballadors puguen tindre per a garantir la seua salut.

 

0
0
0
s2smodern
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".