13/02/2020 – MS. Ordre EDEN (Expedient Docent Electrònic Normalitzat).

13/02/2020 – MS. Ordre EDEN (Expedient Docent Electrònic Normalitzat).

En la Mesa Sectorial d'Educació de hui s'ha tractat el projecte d'Ordre que regularà l'EXPEDIENT ELECTRÒNIC DELS I LES DOCENTS VALENCIANS (EDEN). Amb aquesta norma es crea el marc normatiu general per al desenvolupament i la digitalització dels expedients del professorat valencià que treballa en centres públics dependents de la Generalitat. Des d'UGT Ensenyament PV considerem un avanç aquesta norma, que té previst un termini de tres anys per a la seua implantació i que servirà per a millorar substancialment la gestió de personal, les noves obligacions que ha d'assumir el nostre empleador, l'administració educativa, per a garantir els nostres drets en els procediments administratius en els quals hem de participar i millorar les nostres condicions laborals, superant clàssiques dificultats que portem temps denunciant i que ja la pròpia Sindicatura de Comptes va censurar en 2015.

Des d'UGT Ensenyament PV hem exigit i reivindicat des de fa ja temps, aquest tipus de solucions que passen per l'automatització dels processos de gestió, la digitalització dels expedients de personal, la implantació de l'administració electrònica i l'increment de les plantilles dels serveis centrals i les direccions territorials d'Educació.

A la Mesa Sectorial també va acudir el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano Juan, per a resoldre els dubtes que l'aplicació de l'Ordre 3/2020, de 6 de febrer, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es determina la competència lingüística necessària per a l'accés i l'exercici de la funció docent en el sistema educatiu valencià, està generant entre el professorat. Les principals qüestions resoltes són:

  • A partir de la seua entrada en vigor deixaren d'oferir-se la formació per a obtindre el certificat de capacitació, el diploma de Mestre de Valencià i les certificacions per a obtindre la capacitació en llengües estrangeres.
  • Els que actualment estan cursant en la seua formació universitària aquesta formació tindran de termini fins al 11/02/2021 per a acabar-la i registrar-la. I els que ja la tingueren, per al seu reconeixement també tenen aqueix termini per al seu registre en la Conselleria d'Educació.
  • Es dictaran resolucions i instruccions per a la seua correcta aplicació.

Altres informacions rellevants que se'ns van facilitar en la Mesa Sectorial d'Educació per part de la directora general de Personal Docent, Mª Angeles Herranz Ábalos, van anar:

  • La setmana pròxima es publicarà la resolució convocant el procediment de selecció de directors i directores. I, davant la petició UGT Ensenyament PV, la Conselleria d'Educació establirà en la resolució d'enguany sobre selecció de directors i directores, una nova moratòria per al compliment dels requisits sobre l'acreditació de la formació actualitzada necessària i el requisit lingüístic corresponent, que s'exigiran amb data límit del 20 de juny de 2020. D'aquesta forma, les persones aspirants que actualment estan realitzant el curs de formació i actualització en competències directives que organitza el servei de Formació del Professorat podran participar en aquesta convocatòria i complir amb aquest requisit. També serà possible que les persones aspirants que estiguen realitzant aquesta formació acreditativa en altres entitats, com la UNED, puguen acreditar-ho si tenen almenys una certificació provisional d'haver-ho superat amb èxit abans de la citada data. Amb tot, és possible que les persones aspirants que estan realitzant el curs organitzat pel Ministeri d'Educació i FP (INTEF), no arriben a temps de tindre l'acreditació necessària.
  • Dijous vinent, 20 de febrer de 2020, tindrem reunió informativa amb directora general de Personal Docent sobre les vacants que s'oferiran en el concurs de trasllats que està en marxa.
  • En breu es publicarà la convocatòria de les oposicions d'accés a cos superior i més tard, segurament a la fi del mes de febrer, la convocatòria d'oposicions 2020 torn lliure. D'igual forma, també en breu es publicaran llistats aspirants oposicions d'inspecció i són dues les persones que hauran de realitzar la prova prèvia de valencià. Us mantindrem informats.

En torn obert de paraula, des d'UGT denunciem:

  • El retard en el pagament de les despeses de funcionament dels centres educatius, que es demoren des d'octubre de 2019. Davant aquesta situació es proposa per part de l'Administració que es reclame a la Sotssecretària de la Conselleria, de la qual depén Règim Econòmic i se sol·liciten fons addicionals, explicant la situació de la tresoreria del centre.
  • L'impagament i retard en el pagament dels complements dels nous càrrecs directius, nomenats al juliol de 2019 i que previsiblement no cobraren fins a maig/juny de 2020.
  • La no cobertura de les substitucions en els SPEs, que es produeixen també per falta de diners. En resposta a aquesta queixa, se'ns diu que primer es cobriran les baixes de professorat i després, en el seu cas, les d'aquests serveis.
  • La falta de personal per a la gestió del professorat que ha provocat, a conseqüència del procediment de trasllats del personal de la direcció territorial d'Educació de València, que no s'hagen realitzat les adjudicacions de llocs de treball docent d'aquesta província. Lamentable.


DOCUMENTACIÓ ADDICIONAL:0
0
0
s2smodern
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".