06/02/2020 - Mesa Sectorial d'Educació. Protocol Absentisme Escolar. UGT reclama el reconeixement i pagament del complement de tutoria.

06/02/2020 - Mesa Sectorial d'Educació. Protocol Absentisme Escolar. UGT reclama el reconeixement i pagament del complement de tutoria.

UGT Ensenyament PV reclama el reconeixement i pagament del complement de tutoria que reconeix i estableix la LOE (article 105.2 a) i que altres comunitats autònomes ho cobren ja des de fa anys (2008). Té una quantia mitjana aproximada de 40 euros bruts mensuals i en algunes comunitats autònomes arribava als 77 euros, abans de les retallades. És una reivindicació històrica d'UGT Ensenyament, àmpliament promesa i anunciada pel Govern quan es va aprovar la LOE (2007), arribant-se fins i tot a concretar en un complement genèric de 60 euros bruts llavors.

Aquesta petició l'hem formulada en la Mesa Sectorial d'Educació que tenia com a tema de l'ordre del dia el protocol per a la prevenció de l'absentisme escolar que la direcció general d'Inclusió vol implantar. Aquest protocol, que és el resultat final d'una bona feina tècnica i de prospecció elaborat per la Conselleria d'Educació, tindrà una guia de desenvolupament que el completa i que facilitarà el treball que han de realitzar els centres educatius. Aquesta guia-manual de procediments es publicarà en la web de la Conselleria d'Educació, Recursos Educatius per a la Igualtat i la Convivència (REICO).

El protocol formalitza i concreta en obligacions i responsabilitats per als docents, les bones pràctiques que ja realitzen a través d'altres instruments d'intervenció educativa. Per això, en fixar noves obligacions, responsabilitats i càrrega de treball per al professorat, sobretot per als tutors, és de justícia reivindicar el reconeixement i pagament d'aquest complement.

Colegio SANTA TERESA min

Des d'UGT Ensenyament PV considerem que el protocol és pràcticament innecessari per al 80% dels nostres centres educatius que concentren menys del 20% de l'absentisme (són suficients les mesures i accions que ja apliquen), i que per al restant 20% que concentren més del 80% de l'absentisme escolar (aplicant la senzilla llei de Pareto), necessiten protocols i mesures d'intervenció específiques i més contundents que les que es contemplen en aquest protocol general, amb dotació addicional de recursos econòmics i humans, en els quals l'estabilitat de les plantilles d'aquests centres, a través d'instruments com les comissions de serveis o adjudicacions voluntàries vinculades als projectes educatius i per diversos cursos, poden ser mesures eficaces. Per això secundem i reivindiquem des d'UGT Ensenyament PV que es reprenga i reactive el grup de treball sobre els centres CAES.

En la Delegació d'UGT Ensenyament PV va participar el director del CEIP Santa Teresa de Villena (Alacant), un centre d'acció educativa singular (CAES). El nostre company Bartolomé Úbeda, va mostrar, amb dades de la seua localitat, la radiografia de l'absentisme escolar: la mitjana de l'absentisme escolar en els centres públics de la seua localitat no és superior a l'1% de la població escolar, mentre que l'absentisme escolar que ha arribat a tindre el seu centre és del 40%. En el conjunt de la seua localitat, no és un problema que requerisca la intervenció diferent de la que ja s'està realitzant, sense necessitat de protocol general; no obstant això, en l'àmbit de la seua comunitat educativa, sí que és un problema greu, amb rotació del 90% de la plantilla tots els cursos, i per al qual sol·licita ajuda i col·laboració de les diferents administracions públiques perquè es troben absolutament sols i abandonats.DanzaTeatroCEIPsteresaVillenaDOCUMENTACIÓ ADDICIONAL: 

0
0
0
s2smodern

Medios

50 aniversario Colegio Público Santa Teresa Villena (24/06/2014)
"Tribu del Sol": Colegio Santa Teresa. Huerto escolar. Villena.
"Tribu del Sol": CEIP Santa Teresa Villena. Fin de curso
Vídeo Colegio Santa Teresa de Villena.
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".