Hi ha prioritats en Educació que no poden esperar. UGT Ensenyament planteja cinc reptes per a poder aconseguir l'objectiu d'una educació de qualitat en 2030.

Hi ha prioritats en Educació que no poden esperar. UGT Ensenyament planteja cinc reptes per a poder aconseguir l'objectiu d'una educació de qualitat en 2030.

cartel hay prioridades que no pueden esperar 

Hi ha prioritats en Educació que no poden esperar

Dimarts, 28 Gener 2020 10.09

 • Increment de la inversió en Educació, perquè invertir en Educació és invertir en futur.
 • Una Llei Bàsica que derogue la LOMCE, consensuada i que estabilitze el sistema educatiu.
 • Desenvolupament de la carrera professional dels docents que reconega la labor social del professorat.
 • Reversió total de les retallades i la millora de condicions sociolaborals del professorat.
 • Ofertes àmplies d'ocupació i un sistema transitori d'ingrés en la Funció Pública Docent.
 • Convocatòria de les Mesas de negociació amb els representants dels i les treballadores de l'Ensenyament.

 

Enseñanza2030

FeSP-UGT planteja cinc reptes per a poder aconseguir l'objectiu d'una educació de qualitat en 2030

Dijous, 23 Gener 2020 09.49

Davant la celebració el 24 de gener del Dia Internacional de l'Educació, el Sector d'Ensenyament de FeSP-UGT vol recordar que només l'Educació és capaç de garantir una societat formada i conscienciada per a aconseguir construir un món més just i sostenible.

El quart dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per Nacions Unides, centrat en l'Educació, persegueix garantir “una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tots”.

Els docents reclamen que les polítiques educatives existents siguen examinades amb ull crític per a garantir que contribuïsquen a l'assoliment dels ODS. El nou Govern ha inclòs l'Agenda 2030 dins dels seus objectius i la consecució de moltes de les aspiracions del col·lectiu docent. FeSP-UGT aposta perquè aqueixa decisió es converteix en un compromís ferm que garantisca la inversió necessària per a poder abordar amb garanties el desafiament d'aconseguir, per a l'any 2030, una educació inclusiva, equitativa i de qualitat.

FeSP-UGT proposa cinc reptes per a aconseguir l'objectiu d'una Educació de qualitat per a tots i totes l'any 2030:

 • Garantir unes condicions de treball i ocupació dignes per a tot el professorat. Aconseguir erradicar les condicions de treball precari que encara existeixen i contribuir a millorar l'estatus del professorat i la seua valoració per part de la societat.
 • Aconseguir que les lleis educatives i que totes les normes que regulen les condicions de treball del professorat siguen fruit de la negociació amb els sindicats representatius del sector.
 • Consolidar els sistemes d'educació pública. Aconseguir una educació com a Servei públic, lliure d'especulacions o comercialització.
 • Aconseguir que el sistema educatiu no discrimine i que incloga als més vulnerables. Fomentar el desenvolupament dels Programes d'Atenció a la Diversitat i establir mecanismes de supervisió per a garantir l'equitat i evitar la segregació.
 • Garantir la inclusió en els continguts curriculars de l'educació per al desenvolupament sostenible i, dins d'ella, el canvi climàtic. Aconseguir que la comunitat educativa prenga consciència de la importància dels mateixos i que participe com a motor del canvi global.

Per a UGT resulta fonamental aconseguir una Educació de qualitat, a l'ésser un objectiu clau en la consecució de molts altres Objectius de Desenvolupament Sostenible, per a eixir del cicle de la pobresa, combatre i reduir les desigualtats i aconseguir la igualtat de gènere.

És difícil conciliar les retallades d'inversió en matèria educativa amb la consecució de l'assoliment d'una Educació de qualitat, inclusiva i equitativa. Per això, FeSP-UGT reclama un compromís ferm que aposte per una major inversió educativa que permeta aconseguir els objectius proposats per Nacions Unides.UGT ENSENYAMENT: CINC REPTES PER A ACONSEGUIR L'OBJECTIU D'UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT PER A TODOS I TOTES  

0
0
0
s2smodern
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".